Skip to main content

Δεν άντεξε ως το τέλος στη Γαλλία ο Ολυμπιακός (highlights)

Μέτριοι γι΄ άλλη μια φορά φέτος οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τις στιγμές τους αλλά δέχθηκαν δύο γκολ σε έξι λεπτά κι εκεί τελείωσαν όλα

Στο ποδόσφαιρο είναι αξίωμα: αν παίξεις για να μη χάσεις και όχι για να νικήσεις, θα χάσεις.

Αυτό επιβεβαιώθηκε και απόψε με τον Ολυμπιακό στην «Γκρουπάμα Αρένα» απέναντι στη Λιόν, η οποία νίκησε τους «ερυθρόλευκους» με 2-0 στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στο League Stage του Europa League.

Από την άλλη, αυτή η ήττα μόνο εκτός προγράμματος δεν μπορεί να θεωρηθεί απέναντι σε μια τόσο ποιοτική και με βάθος πάγκου ομάδα, η οποία σαφώς και ήταν το φαβορί στην αναμέτρηση.

Ο Μεντιλίμπαρ και οι παίκτες του πόνταραν στις κακές εμφανίσεις και την ανάλογη ψυχολογία των «Λιονέ» από τις αποτυχίες στο γαλλικό πρωτάθλημα, όπου βρίσκονται 14οι, αλλά για να αποσπάσουν  θετικό αποτέλεσμα έπρεπε να κάνουν πολύ περισσότερα στη νοτιοανατολική Γαλλία.

Με τριάδα στην άμυνα (Ρέτσος, Κάρμο, Πιρόλα) και τους Γιάρεμτσουκ, Ελ Κααμπί προωθημένους, προσπάθησε ο Μεντιλίμπαρ να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους παίζοντας 3-5-2 από το ξεκίνημα του αγώνα, για πρώτη φορά επί ημερών του Βάσκου τεχνικού.

Δεν τα κατάφερε αλλά δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα κιόλας, καθώς η πίεση που δέχθηκε στα πρώτα λεπτά ήταν ανούσια. Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 26΄, με τον Τζολάκη να πραγματοποιεί δύσκολη επέμβαση με το πόδι στην κλειστή γωνία, σε έξυπνο σουτ του Νουαμά.

Ακολούθησε ένα διάστημα που ο Ολυμπιακός ισορρόπησε και πλησίασε το 0-1 με το αριστερό τεχνικό σουτ του Ροντινέι, το οποίο απέκρουσε εκπληκτικά ο Περί στο 32΄.

Πολύ πιο «ζωντανό» ήταν το παιχνίδι στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου. Στο 48΄ ο Λακαζέτ σούταρε, η μπάλα κόντραρε σε παίκτη του Ολυμπιακού και κατέληξε στο δεξί δοκάρι.

Δύο λεπτά αργότερα η πειραϊκή ομάδα απάντησε με εξαιρετικό συνδυασμό Έσε, Ντάνι Γκαρθία, Ορτέγκα και γύρισμα του Αργεντινού στον Γιάρεμτσουκ, ο οποίος πλάσαρε από πολύ κοντά με την μπάλα να βρίσκει… στον Ελ Κααμπί.

Στο 64΄ ο Τζολάκης νίκησε τον Τολισό αλλά ένα λεπτό αργότερα ο Τσερκί βρέθηκε στην περιοχή κι από πλάγια θέση άνοιξε το σκορ με δυνατό σουτ, με τον Τζολάκη να φέρει κάποια ευθύνη. Ο 21χρονος σκόρερ αντικαταστάθηκε αμέσως μετά από τον Μπενραχμά, ο οποίος κι έμελλε να «κλειδώσει» τη νίκη για τους γηπεδούχους.

Στο 71΄, από την ασίστ του Ζαχά που έκανε ντεμπούτο στη Λιόν, ο νεοεισελθών Αλγερινός διεθνής άσος πλάσαρε χαμηλά και διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Δευτερόλεπτα πριν ο 17χρονος Κωστούλας είχε προσπαθήσει να πετύχει το γκολ της χρονιάς με ανάποδο ψαλίδι, όμως η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι του Περί.

Ο Ολυμπιακός έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να ξαναμπεί στο παιχνίδι στο 88΄, όταν στη σέντρα του Γουίλιαν ο Τσαλέτα-Τσαρ «εκτέλεσε» τον Περί με απίθανο αυτογκόλ που τελικά δεν μέτρησε, καθώς στις γραμμές που μπήκαν από τον VAR ο Βραζιλιάνος βρέθηκε εκτεθειμένος, απολύτως οριακά!