Skip to main content

Στα 60 εκ. ευρώ τα δικαστικά έξοδα για Σίτι και Τσέλσι

Οι έρευνες που χρειάστηκε η Πρέμιερ Λιγκ την οδήγησαν να ξοδέψει έξι φορές περισσότερα από τα αναμενόμενα για νομική εργασία

Η Πρέμιερ Λιγκ ξόδεψε σχεδόν 50 εκατομμύρια λίρες (περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ, με τις τρέχουσες ισοτιμίες) για νομικές δραστηριότητες την περασμένη σεζόν, ή αλλιώς έξι φορές το ποσό που είχε προϋπολογίσει.

Όπως αναφέρουν οι Times, το κόστος των ερευνών και των ακροάσεων διαιτησίας που αφορούν τις Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Έβερτον, Νότιγχαμ Φόρεστ και Λέστερ ώθησε τα έξοδα πολύ πέρα ​​από τα αναμενόμενα 8 εκατομμύρια λίρες.

Τα οικονομικά της Πρέμιερ Λιγκ θα συζητηθούν από τους συλλόγους σε συνεδρίαση των μετόχων που θα πραγματοποιηθεί σήμερα και είναι πιθανό να υπάρξουν ερωτήσεις σχετικά με το μέγεθος της νομικής δαπάνης.

Οι υπεύθυνοι της Λίγκας μπορούν να επισημάνουν το γεγονός ότι υπήρξε ένας άνευ προηγουμένου αριθμός υποθέσεων κι ερευνών. Αναμένεται επίσης να εξηγήσουν ότι οι δαπάνες πραγματοποιήθηκαν σε μια προσπάθεια να προστατευθεί η ακεραιότητα του πρωταθλήματος και να επιβληθούν οι κανόνες.

Στην περίπτωση της Μάντσεστερ Σίτι προέκυψε διπλό έξοδο: προετοιμασία για την ακρόαση ως προς τις υποτιθέμενες παραβιάσεις των κανόνων του οικονομικού Fair Play (ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα), αλλά και μια ξεχωριστή νομική αμφισβήτηση από τον σύλλογο κατά των κανόνων οικονομικών συναλλαγών του πρωταθλήματος. η έκβαση της οποίας είναι επικείμενη.

Η έρευνα για την Τσέλσι αφορά φερόμενες παράτυπες πληρωμές κατά την εποχή του Ρομάν Αμπράμοβιτς ως ιδιοκτήτη, όπως αναφέρθηκε από τους νέους πλειοψηφικούς μετόχους, Clearlake και Τοντ Μπόιλι.

Η Έβερτον (δύο φορές) και η Νότιγχαμ Φόρεστ κατηγορήθηκαν για παραβίαση των κανόνων του FPF της Αγγλίας την περασμένη σεζόν, ενώ ενδέχεται να προκλήθηκαν μερικά έξοδα για την προετοιμασία μιας νομικής προσφυγής εναντίον της Λέστερ.

naftemporiki.gr