Skip to main content

Δεν άντεξε ο ΠΑΟΚ στο «Αλί Σαμί Γιέν»

Ο «Δικέφαλος» κοιτούσε κατάματα την «Τσι Μπομ» όσο είχε δυνάμεις αλλά στο τέλος μίλησε η ποιότητα του τουρκικού ρόστερ

Με ήττα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στη League Stage του Europa League ο ΠΑΟΚ, που έχασε με 3-1 στην Κωνσταντινούπολη από τη Γαλατασαράι.

Οι «έκπτωτοι» από το Champions League πρωταθλητές Ελλάδας και Τουρκίας πρόσφεραν ένα ωραίο και δυνατό παιχνίδι, με τους γηπεδούχους να υπερισχύουν τελικώς χάρη στην ποιότητα του ρόστερ τους και το βάθος του πάγκου τους, με παίκτες πολύ μεγάλης κλάσης.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι στο παιχνίδι στο γεμάτο κόσμο και παλμό γήπεδό τους, όμως οι «ασπρόμαυροι» ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί στις αντεπιθέσεις και σε τρεις περιπτώσεις οι Κωνσταντέλιας (7’), Ζίβκοβιτς (9’) και Τσάλοφ (13’) δεν χρειάζονταν παρά ένα… κλικ για το γκολ.

Οι Τούρκοι είχαν να αντιπαρατάξουν την κλάση του Όσιμεν, που στα πρώτα δευτερόλεπτα αστόχησε με το κεφάλι και στο 16’ ανακόπηκε την τελευταία στιγμή από τον Κόλεϊ.

Ο Κοτάρσκι απέκρουσε το διαγώνιο πλασέ του Όσιμεν (25’) μετά το λάθος του Ότο και στην εξέλιξη της φάσης ο Κροάτης τερματοφύλακας είχε απάντηση και στο αριστερό βολέ του Σάρα.

Η κορυφαία ευκαιρία του αγώνα ανήκε όμως στον ΠΑΟΚ, όταν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο  Γκιουβένς έκανε την απόκρουση του ματς σε τετ-α-τετ με τον Κωνσταντέλια.

Τελικά, όλα έμελλε να συμβούν στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 47’ ο Γιλμάζ έφυγε στην πλάτη της άμυνας αλλά πιεζόμενος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κοτάρσκι.

Από το κόρνερ του Μέρτενς που ακολούθησε, όμως, ο Όσιμεν πήρε την κεφαλιά κι ο Μπάμπα στην προσπάθειά του να απομακρύνει, μπερδεύτηκε κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Το παιχνίδι πήρε φρενήρη ρυθμό, με τις φάσεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Τελικά ήταν ο «Δικέφαλος» που έφτασε στην ισοφάριση, όταν στο 67’ ο Ζίβκοβιτς είδε την κίνηση του Ότο, εκείνος έκανε το γύρισμα, ο Γκιουβένς απομάκρυνε αλλά με τη μία ο Κωνσταντέλιας πλάσαρε στην απέναντι γωνία για το 1-1.

Γρήγορα όμως έγινε το 2-1, καθώς στο 75’ ο Μέρτενς πήρε μια πρώτη κεφαλιά, ο Οσιμέν τη δεύτερη και ο αφύλακτος Αγκιούν με αριστερό βολέ νίκησε τον Κοτάρσκι.

Στις καθυστερήσεις ο Γκιουβένς απέκρουσε το δυνατό σουτ του Ότο και στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Ικάρντι με απίθανο πλασέ στην κίνηση διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Για τη 2η αγωνιστική (στις 3 Οκτωβρίου) η Γαλατασαράι θα παίξει στη Λετονία με τη Ρίγα και ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα την Στεάουα Βουκουρεστίου.