Skip to main content

Champions League: Η UEFA απέρριψε το «Σαν Σίρο» για τον τελικό του 2027

Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία αποφάσισε ότι η τελευταία πράξη της διοργάνωσης δεν θα τελεστεί στο «Μεάτσα» επειδή ο δήμος της πόλης δεν παρείχε τις απαιτούμενες εγγυήσεις

Ο τελικός του Champions League το 2027 δεν θα διεξαχθεί στο «Σαν Σίρο», έκανε γνωστό η UEFA στο τέλος της σημερινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της, στην Πράγα της Τσεχίας.

«Επειδή ο δήμος του Μιλάνου δεν μπορούσε να εγγυηθεί ότι το στάδιο “Σαν Σίρο” και οι γύρω περιοχές δεν θα επηρεαστούν από εργασίες ανακαίνισης κατά την περίοδο του τελικού του UEFA Champions League το 2027, αποφασίστηκε να μην ανατεθεί ο τελικός στο Μιλάνο και να ανοίξει εκ νέου το διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τον ορισμό κατάλληλης τοποθεσίας, με απόφαση να αναμένεται τον Μάιο/Ιούνιο του 2025», αναφέρει η δήλωση.

Αρχικά, η ανάθεση φαινόταν αυτόματη: στην πραγματικότητα η UEFA είχε λάβει μόνο δύο αιτήματα για τη διοργάνωση των τελικών του Champions League το 2026 και 2027, εκείνα από Μιλάνο και Βουδαπέστη.

Τις τελευταίες εβδομάδες η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία αποφάσισε να εμπιστευτεί τον τελικό του 2026 στην ουγγρική πρωτεύουσα επιλέγοντας το «Σαν Σίρο» για το 2027, αλλά με έναν αστερίσκο.

naftemporiki.gr