Skip to main content

Οι Σαουδάραβες ρώτησαν για την τιμή της Ατλέτικο Μαδρίτης

Αν ο Μιγκέλ Άνχελ Χιλ αποφασίσει να αποχωρήσει, η Σαουδική Αραβία βρίσκεται στην πρώτη σειρά χάρη και στις εξαιρετικές σχέσεις των δύο πλευρών

Η Σαουδική Αραβία θα μπορούσε να είναι ένας από τους πιθανούς αγοραστές της Ατλέτικο ντε Μαδρίτης, εάν ο Χιλ Μαρίν πουλούσε το μερίδιό του στους «Ροχιμπλάνκος».

Αυτό ανέφερε η εφημερίδα El Independiente, εξηγώντας ότι έγιναν συνομιλίες στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που διεξάγει η χώρα του Περσικού Κόλπου με τη διοίκηση του συλλόγου για τη χορηγία του Metropolitan Stadium.

Η σημερινή εταιρεία που δίνει το όνομά της στο γήπεδο, η Cívitas, θα παραμερίσει για να μπορέσει η Ατλέτικο να υπογράψει ένα πολύ πιο προσοδοφόρο συμβόλαιο.

Η διοίκηση επιδιώκει να αυξήσει τα έσοδά της για να συνεχίσει με τα εμπορικά και αθλητικά σχέδια επέκτασης που έθεσε ο Μιγκέλ Άνχελ Χιλ, ο οποίος φαίνεται να επιταχύνει τις επενδύσεις του για να δημιουργήσει ένα έργο αρκετά ισχυρό ώστε να μπορεί να το πουλήσει σε υψηλότερη τιμή από τη σημερινή.

Οι συζητήσεις για την αναζήτηση νέου χορηγού ξεκίνησαν πριν από το καλοκαίρι κι ένας από τους σπουδαίους υποψηφίους για να δώσει το όνομά του στο Metropolitano είναι η Riyadh Airlines, μια αεροπορική εταιρεία που ανήκει στη Σαουδική Αραβία και η επωνυμία της οποίας εμφανίζεται ήδη στην πρώτη φανέλα της ομάδας του Ντιέγκο Πάμπλο Σιμεόνε.

Σε αυτές τις διαπραγματεύσεις, η Σαουδική Αραβία μίλησε για τη δυνατότητα πραγματοποίησης συναντήσεων στο μέλλον εάν ο Χιλ Μαρίν συμφωνούσε να πουλήσει την ομάδα.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών είναι άριστες, τόσο που πριν από λίγο καιρό υπογράφηκε συνεργασία με τη Riyadh Airlines, η οποία εγγυήθηκε περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για τη χορηγία της φανέλας.

Το ποσό που έλαβε η Ατλέτικο θα μπορούσε να αυξηθεί «σημαντικά» εάν τελεσφορήσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ διοίκησης και Σαουδαράβων για τα δικαιώματα ονομασίας του Metropolitano.

Αν και η Riyadh Airlines είναι ένας από τους καλύτερους υποψήφιους για να εμφανίσει το όνομά της στην πρόσοψη της αθλητικής εγκατάστασης, μια άλλη σαουδαραβική εταιρεία θα μπορούσε να είναι η Aramco, η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου στον κόσμο.

Ο Χιλ εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το 2022. Να σημειωθεί ότι υπήρξαν διάφορες συναντήσεις με διεθνείς επιχειρηματίες για την πώληση μετοχών, μεταξύ των οποίων του Πολωνού μεγιστάνα Μάτσιεκ Καμίνσκι.

Ο νυν διευθύνων σύμβουλος του συλλόγου προσέλαβε επενδυτική τράπεζα για να καθορίσει την τιμή για τον σύλλογο και εκτιμάται ότι αξίζει 750 εκατομμύρια ευρώ συν το χρέος.

Οι βασικοί μέτοχοι έχουν υπογράψει αύξηση κεφαλαίου, συμπεριλαμβανομένου του επενδυτικού ταμείου Ares, για να δώσουν περισσότερο οξυγόνο στα ταμεία και να μπορέσουν να αναλάβουν νέα έργα.

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η El Independiente, η αποτίμηση είναι πολύ υψηλότερη από ό,τι αναφέρθηκε προηγουμένως και σύμφωνα με εσωτερικούς υπολογισμούς της ίδιας της Ατλέτικο Μαδρίτης θα μπορούσε να αυξηθεί έως και 30%-40%, όταν ολοκληρωθούν τα σχέδια της διοίκησης για μια αθλητική πόλη γύρω από το Metropolitano.

naftemporiki.gr