Skip to main content

Ο Τέμπας προειδοποιεί ότι η απεργία μπορεί να γίνει πραγματικότητα

Ο πρόεδρος της ισπανικής ποδοσφαιρικής Λίγκας μίλησε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ, στη Μαδρίτη

Ο πρόεδρος της ισπανικής LaLiga, Χαβιέρ Τέμπας, θεωρεί ότι μια απεργία των ποδοσφαιριστών «μπορεί να γίνει στην πραγματικότητα», λόγω των συνομιλιών που έγιναν με τη διεθνή ένωσή τους (FIFPRO) και επειδή η δημιουργία νέων διοργανώσεων θέτει «σε κίνδυνο την υγεία των παικτών και της βιομηχανίας του ποδοσφαίρου».

«Τα συνδικάτα και τα πρωταθλήματα είναι αρκετά ενωμένα. Δεν μπορείτε να συνεχίσετε με νέους διαγωνισμούς, όπως κάνετε. Θέτουν σε κίνδυνο την υγεία ορισμένων παικτών και το οικοσύστημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των παικτών», υπογράμμισε.

Ο Τέμπας υποστήριξε στην ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ, αυτή τη Δευτέρα στη Μαδρίτη, πως η κατάσταση «δημιουργεί διαφορές στα εθνικά πρωταθλήματα μεταξύ αυτών που κερδίζουν τα περισσότερα κι εκείνων που κερδίζουν τα λιγότερα, καθώς και ανταγωνιστικές διαφορές που οδηγούν σιγά-σιγά στον οικονομικό θάνατο των εθνικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου».

Λιγότερες δουλειές

Κατά τη γνώμη του, «τα έσοδα από τους εθνικούς αγώνες θα μεταφερθούν σε αυτές τις σούπερ διοργανώσεις. Θα πάνε σε μια σειρά από συλλόγους που θα τα παραδώσουν στους παίκτες τους. Ο κλάδος θα έχει λιγότερες θέσεις εργασίας και οι μικρομεσαίοι σύλλογοι θα χάσουν χρήματα».

«Με την πρόσφατη μορφή τού Champions League παρατηρούμε ήδη ότι σε ορισμένες χώρες τα δικαιώματα του πρωταθλήματος χάνουν χρήματα. Στην Ισπανία έχει διατηρηθεί, αλλά αυτές οι μορφές σούπερ ανταγωνισμού βλάπτουν τη βιομηχανία», επέμεινε πριν αναφερθεί σε ζητήματα όπως η ευρωπαϊκή Super League και η αντιπαράθεσή του με τον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ.

«Με τον Πέρεθ δεν είναι προσωπικό»

Ο Τέμπας υποστήριξε ότι οι διαφωνίες του με τον Πέρεθ οφείλονται στην υπεράσπιση διαφορετικών μοντέλων.

«Δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τις προσπάθειές του. Η πλειοψηφία των συλλόγων «θέλει το ισχυρό μοντέλο των κεντρικών πωλήσεων και όχι αυτό της Super League, κάτι που λένε όλες οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη εκτός από την ισπανική», επισήμανε και τόνισε ότι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν είναι εκτίμηση του συνόλου της καταγγελίας κατά της UEFA και της FIFA.

«Υπάρχουν θετικά πράγματα σε αυτό το ψήφισμα. Δεν συμφωνώ σε κάποια θέματα με την UEFA και τη FIFA, φτιάχνουν το ημερολόγιο, σε παίρνουν τηλέφωνο, σε ρωτάνε και λες δεν συμφωνώ και σου λένε: “εντάξει, τα λέμε αργότερα”. Αυτό που λέει η απόφαση είναι ότι σε αυτή τη μονοπωλιακή θέση πρέπει να συμφωνήσουν με τους άλλους παίκτες του ποδοσφαίρου».

naftemporiki.gr