Skip to main content

Ένα βήμα από την απόκτηση της Έβερτον οι Φρίντκιν

Οι ιδιοκτήτες της Ρόμα επιστρέφουν κι αυτή τη φορά είναι έτοιμοι να κλείσουν την υπόθεση για την ανάληψη του συλλόγου της Premier League

Νέο σημείο καμπής στην Έβερτον: οι Friedkins ένα βήμα μακριά από την αγορά του αγγλικού συλλόγου
Οι ιδιοκτήτες της Ρόμα επιστρέφουν και αυτή τη φορά είναι έτοιμοι να κλείσουν την επιχείρηση για την ανάληψη του συλλόγου της Premier League.

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος και ιδιοκτήτης της Ρόμα, Νταν Φρίντκιν, βρίσκεται ένα βήμα πριν την απόκτηση της Έβερτον, της ομάδας της Premier League που εδώ και καιρό αναζητά αγοραστή.

Αυτό αναφέρει το Bloomberg, υπογραμμίζοντας ότι η οικογένεια Φρίντκιν και ο νυν πλειοψηφικός μέτοχος του βρετανικού συλλόγου, Φαράντ Μοσίρι, βρίσκονται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας.

Η Έβερτον ανήκει κατά 94% στον Μοσίρι, ο οποίος έχει επενδύσει πολλά στον σύλλογο. Η πώληση στην αμερικανική εταιρεία 777 Partners απέτυχε νωρίτερα αυτό το έτος, ανοίγοντας το δρόμο γι΄ άλλους πιθανούς αγοραστές.

Ο Φρίντκιν είχε αποκλειστικές συνομιλίες με τον ιδιοκτήτη της Έβερτον, πριν ανακοινώσει τον Ιούλιο ότι δεν θα προχωρήσει στην απόκτηση. Στη συνέχεια όμως επέστρεψε προκαλώντας έναν άλλο πιθανό αγοραστή, τον Τζον Τέξτορ.

Ωστόσο, ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας θα έπρεπε πρώτα να πουλήσει το μερίδιό του στην Κρίσταλ Πάλας προτού σκεφτεί να αποκτήσει την Έβερτον, καθώς οι κανόνες απαγορεύουν σε έναν ιδιοκτήτη να κατέχει μετοχές σε περισσότερες από μία ομάδες της Premier League.

Εκτός από την ιδιοκτησία της Ρόμα, ο Όμιλος Φρίντκιν είναι ένας από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους διανομείς της Toyota στον κόσμο και διαθέτει μια σειρά από πολυτελή θέρετρα, ενώ ο ίδιος ο Φρίντκιν πιλοτάρει αεροπλάνα ως χόμπι.

Αγόρασε τη Ρόμα το 2020 και το 2022 ο σύλλογος κέρδισε το UEFA Europa Conference League υπό τον Ζοζέ Μουρίνιο, ο οποίος έκτοτε αποχώρησε από την ομάδα.

Χρέη λόγω 777 Partners

Η Έβερτον είναι επιβαρυμένη με χρέη που θα έπρεπε να αναλάβει οποιοσδήποτε νέος ιδιοκτήτης, συμπεριλαμβανομένων περίπου 200 εκατομμυρίων δολαρίων που οφείλονται στην 777 Partners.

Ο σύλλογος, ο οποίος τιμωρήθηκε με αφαίρεση βαθμών για παραβίαση των λεγόμενων εσωτερικών κανόνων του Financial Fair Play, είναι ιδρυτικό μέλος της Αγγλικής Football League τη δεκαετία του 1880 και μία από τις λίγες ομάδες που δεν υποβιβάστηκαν ποτέ από την Premier League.

Η Έβερτον θα μετακομίσει σε ένα νέο γήπεδο χωρητικότητας 53.000 ατόμων τον επόμενο χρόνο, κάτι που θα την βοηθήσει να αυξήσει τα έσοδά της.

Η ανδρική ομάδα είχε ένα δύσκολο ξεκίνημα στη σεζόν και βρίσκεται στη 19η θέση του πρωταθλήματος, χωρίς να έχει ούτε μία νίκη σε πέντε αγώνες.

naftemporiki.gr