Skip to main content

Ο Άρης προσγείωσε τον υπερόπτη Ολυμπιακό

Οι Θεσσαλονικείς νίκησαν 2-1 και υποχρέωσαν τους «ερυθρόλευκους» στην πρώτη εφετινή ήττα στο πρωτάθλημα

Πρώτη ήττα στο εφετινό πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό με «δράστη» τον Άρη, σε μια έδρα που τα τελευταία χρόνια η πειραϊκή ομάδα καταγράφει απώλειες.

Οι «κιτρινόμαυροι» νίκησαν με 2-1 στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής και άφησαν τους «ερυθρόλευκους» στο -3 από τον ΠΑΟΚ και με παιχνίδι περισσότερο από την ισοβαθμούσα ΑΕΚ.

Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ απογοήτευσε γι΄ άλλη μια φορά φέτος, χάνοντας ήδη 5 βαθμούς στα τελευταία δύο παιχνίδια της.

Χωρίς τον ποδοσφαιριστή με την προσωπικότητα, την ικανότητα στο ένας εναντίον ενός και το απρόβλεπτο στοιχείο στο ρεπερτόριό του (Ποντένσε, Φορτούνης), οι φιλοξενούμενοι σπατάλησαν το πρώτο ημίχρονο ανούσια.

Με καλά μπλοκαρισμένους Μαρτίνς και Ροντινέι στη δεξιά πλευρά, τον Βέλντε ξανά «αόρατο», δίχως παιχνίδι από τον άξονα και ευάλωτο στο transition του Άρη, ο Ολυμπιακός ήταν χωρίς ιδέες και απολύτως προβλέψιμος, με την εικόνα του να «φωνάζει» για ενίσχυση με έναν παίκτη ικανό στη δημιουργία.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 3΄, όταν ο Μάγιο βρήκε τον Ντιαντί που ξεπέρασε την αντίσταση του Ορτέγκα και πάσαρε στον Μάνου Γκαρθία, ο οποίος τελείωσε με το δεξί για το 1-0.

Η απάντηση των Πειραιωτών ήταν δυο καλά φάουλ του Τσικίνιο που έφυγαν λίγο άουτ, αλλά στο 41΄ ο Άρης διπλασίασε με τον Μορόν, σε φάση που οι άνθρωποι του Ολυμπιακού διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ του σκόρερ και λάθος τοποθέτηση των γραμμών στο VAR.

Ο Μεντιλίμπαρ με δύο αλλαγές στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, αλλά χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη ευκαιρία στο 65΄ με τον Μορόν να «σημαδεύει» το πάνω μέρος της δοκού του Τζολάκη με λόμπα.

Στη συνέχεια ο Άρης κατάφερε να αντέξει στην πίεση και να πάρει τους τρεις βαθμούς, αφού το γκολ του Ελ  Κααμπί στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (90΄+6) ήρθε πολύ αργά.