Skip to main content

Δ. Γιαννακόπουλος: Πολιτιστικό, κοινωνικό και αθλητικό γεγονός το φετινό τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» 

Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ/ ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός μίλησε για το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» που θα πραγματοποιηθεί φέτος στο Καλλιμάρμαρο

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να γράψει ιστορία, καθώς το φετινό τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό στάδιο.

Ο ιδιοκτήτης του Τριφυλλιού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, μίλησε για την φετινή διοργάνωση αλλά και για την σχέση της οικογένειας του με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: 

«Σας καλωσορίζω στο 6ο τουρνουά “Παύλος Γιαννακόπουλος”. Το φετινό είναι κάπως διαφορετικό. Έχουμε τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και τις ευχαριστώ. Αλλά δεν είναι μόνο ένα τουρνουά, είναι ένα πολιτιστικό, κοινωνικό και αθλητικό γεγονός. Θα παίξουμε στο Καλλιμάρμαρο για πρώτη φορά μετά το 1968 σε διεθνή αγώνα. Ευχαριστώ όλους τους φορείς. Ελπίζω ο καιρός να είναι καλός και να απολαύσουν 40.000 κάτι ξεχωριστό. Είμαι ανάμεσα σε φίλους. Χρόνια σχέσης με την Μακάμπι, παλεύουμε για το καλό του μπάσκετ. Ευχαριστώ την Εφές που έρχεται συνέχεια. Έβλεπα τον Αταμάν με τα μπλε και έλεγα ήθελα να τον δω στα πράσινα. Και έγινε αυτό. Και η επιλογή αυτή στέφθηκε με επιτυχία. Κρατάω στο τέλος της Παρτιζάν και τον μεγάλο μου αδελφό τον Ζέλικο, που όπου είναι πάντα ανταποκρίνεται. Ο πατέρας μου είχε ένα γραφείο στο σπίτι που το έχω αφήσει όπως ήταν. Οι φωτογραφίες είναι ίσως περισσότερες με τον Ζέλικο παρά με εμένα. Εύχομαι οι ομάδες να έχουν υγεία και να πετύχουν. Ο αθλητισμός είναι για να ενώνει. Δεν κοιτάμε χώρες, θρησκείες. Θέλουμε να κάνουμε τον κόσμο να έρχεται στο γήπεδο, να φεύγουμε αγκαλιασμένοι».

Για το αν είχε φανταστεί ότι θα φτάσει σε αυτό το επίπεδο τον Παναθηναϊκός εμπορικά και αγωνιστικά και αν τον έχουν: «Κοιτώντας την Euroleague και τα όσα γίνονται, βλέπω πως υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν το άθλημα και θέλουν να το κάνουν καλύτερο και γνωρίζουν από επιχειρήσεις. Όταν αποφάσισα να βάλω λεφτά, ενέργεια και χρόνο στον Παναθηναϊκό στόχευα μόνο στην κορυφή. Για αυτό έφερα τον Αταμάν και τους παίκτες. Η κορυφή ήταν ο στόχος και το κάναμε σε έναν χρόνο. Φυσικά και το πίστευα, αν δε το πιστεύεις δεν μπορείς να πας πουθενά».

Για το αν θα καθιερωθεί να γίνεται στο Παναθηναϊκό Στάδιο το τουρνουά: «Το Παναθηναϊκό Στάδιο είναι ιστορικό. Φέτος θα είναι ιστορικό τουρνουά, ελπίζω του χρόνου το ΟΑΚΑ θα είναι έτοιμο να φιλοξενήσει όλα τα τουρνουά, ομάδες του ΝΒΑ, ομάδες από παντού».

Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ/ ΣΑΡΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Για το αν θέλει να γίνει θεσμός της Euroleague το «Παύλος Γιαννακόπουλος» και αν η επένδυση στο ΟΑΚΑ αποσκοπεί σε κάποια απόσβεση ή αν για τον κόσμο του Παναθηναϊκού μπορεί να τα γκρεμίσει όλα όπως έλεγε ο Παύλος: «Το τουρνουά είναι ήδη στο καλεντάρι της Euroleague από ότι ξέρω. Μπορούν να γίνουν και τα δύο. Μπορείς να κάνεις τα καλύτερα για τον κόσμο του Παναθηναϊκού και να είναι και επένδυση. Πριν λίγα χρόνια είχα πει ότι δεν έχει νόημα να πετάς λεφτά σε μία τρύπα στο μπάσκετ. Το μπάσκετ είναι επιχείρηση που πρέπει να λειτουργεί με κανόνες και να υπάρχει και εμπειρία για τους οπαδούς».