Skip to main content

Ήττα με το «καλησπέρα» για την «Μπάρτσα» στο νέο C.L.

REUTERS/Manon Cruz

Η ομάδα του Χάνσι Φλικ έπαιξε από το 10ο λεπτό με παίκτη λιγότερο καθώς αποβλήθηκε ο Έρικ Γκαρθία

Η ήττα της Μπαρτσελόνα στο πριγκιπάτο από τη Μονακό και η «παρέλαση» της Μπάγερ Λεβερκούζεν στο Ρότερνταμ χαρακτήρισαν την τρίτη και τελευταία ημέρα της πρώτης αγωνιστικής στο νέο Champions League.

Οι Καταλανοί πλήρωσαν σκληρά την γρηγορότερη αποβολή στην ιστορία τους στα ευρωπαϊκά Κύπελλα (10΄ Έρικ Γκαρθία), στοιχείο που εκμεταλλεύτηκαν οι Μονεγάσκοι για να φτάσουν στη νίκη με 2-1, στην επιστροφή τους στη διοργάνωση ύστερα από μια πενταετία.

Στο ντέρμπι της βραδιάς η Ατλέτικο νίκησε με το ίδιο σκορ την πολύ δυνατή Λειψία στη Μαδρίτη και μάλιστα με ανατροπή, καθώς οι «Ταύροι» είχαν προηγηθεί μόλις στο 4ο λεπτό. Τη λύση για τους «Ροχιμπλάνκος» του Τσόλο Σιμεόνε έδωσε τελικά με κεφαλιά ο Χιμένες, στο 90΄.

Η Άρσεναλ δεν κατάφερε να υπερκεράσει τον σκόπελο της Αταλάντα στην Ιταλία, παραχωρώντας ισοπαλία 0-0 στην ομάδα του Γκασπερίνι που με την τακτική του αφόπλισε τους «Κανονιέρηδες».

Μάλιστα, οι Λονδρέζοι θα πρέπει να αισθάνονται τυχεροί για το βαθμό, τον οποίο εν πολλοίς οφείλουν στον τερματοφύλακα Νταβίντ Ράγια που έκανε μια απίθανη διπλή απόκρουση στο 53΄.

Αρχικά, ο Ισπανός διεθνής απέκρουσε το πέναλτι του Ρετέγκι κι εν συνεχεία, με κάποιον μαγικό τρόπο,  έκανε το ίδιο στην κοντινή κεφαλιά του ίδιου παίκτη!

Μεγάλη νίκη για την Μπρεστ, η οποία στην πρώτη εμφάνιση της ιστορίας της σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και μάλιστα στην κορυφαία, επικράτησε με 2-1 της Στουρμ Γκρατς.

Αποτελέσματα και σκόρερ:

  • Ερυθρός Αστέρας – Μπενφίκα 1-2 (86΄ Μίλσον – 9΄ Αρκτούρκογλου, 29΄ Κοκτσού)
  • Φέγενορντ – Λεβερκούζεν 0-4 (5΄,36΄ Βίρτς, 30΄ Γκριμάλντο, 45΄ αυτ. Βελενρούτερ)
  • Αταλάντα – Άρσεναλ 0-0
  • Ατλέτικο Μαδρίτης- Λειψία 2-1 (28΄ Γκριεζμάν, 90΄ Χιμένες – 4΄ Σέσκο)
  • Μονακό – Μπαρτσελόνα 2-1 (16΄ Ακλιουσέ, 72΄ Ιλενικενά – 28΄ Γιαμάλ)
  • Μπρεστ – Στουρμ Γκρατς 2-1 (23΄ Μανιετί, 56΄ Σιμά – 45΄+1 αυτ. Φερνάντες)