Skip to main content

Κουντέ και Καρβαχάλ στηρίζουν Ρόδρι και απεργία

Πληθαίνουν οι φωνές μεταξύ των ποδοσφαιριστών που μιλούν για απεργία λόγω του βεβαρημένου αγωνιστικού προγράμματος

Ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα Ζιλ Κουντέ «συμφώνησε με όλα» όσα είπε ο Ρόδρι της Μάντσεστερ Σίτι, ότι οι ποδοσφαιριστές βρίσκονται «κοντά» σε απεργία για τον ετήσιο όγκο των αγώνων.

Η μαζική επέκταση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων από τη FIFA, σε συνδυασμό με την αύξηση των αγώνων του Champions League στη νέα μορφή διοργάνωσης της UEFA, έχει διογκώσει το καλαντάρι των συλλόγων.

Η Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών (FIFPro) συνεργάστηκε πρόσφατα με πολλά σωματεία παικτών στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ένωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (PFA), προκειμένου να ξεκινήσει δύο νομικές ενέργειες κατά της απόφασης της FIFA να διοργανώσει τον διαγωνισμό το επόμενο καλοκαίρι.

«Συμφωνώ με όλα όσα είπε ο Ρόδρι», δήλωσε ο 25χρονος Κουντέ ενόψει του αγώνα της Μπαρτσελόνα στο Champions League με τη Μονακό. «Το ημερολόγιο γίνεται μεγαλύτερο κάθε χρόνο, έχουμε περισσότερους αγώνες και λιγότερο χρόνο. Το λέμε εδώ και πολύ καιρό και κανείς δεν μας δίνει σημασία. Ούτε οι παίκτες ούτε οι προπονητές ακούγονται».

«Θα έρθει μια στιγμή που θα πρέπει να κάνουμε απεργία, γιατί είναι ο μόνος τρόπος για όσους αποφασίζουν να μας καταλάβουν. Παίρνουμε όλο και περισσότερα ρίσκα, υπάρχουν περισσότεροι τραυματισμοί γιατί υπάρχει λιγότερος χρόνος άδειας. Τώρα, με το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, θα φτάσουμε περίπου τους 70 αγώνες ανά σεζόν, κάτι που είναι τρελό».

Μια πρόσφατη έκθεση της FIFPro για την ευημερία των ποδοσφαιριστών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η σεζόν 2024-25 πρόκειται να είναι η «χειρότερη», όσον αφορά τον φόρτο εργασίας.

Εν τω μεταξύ, η FIFA αρνείται τον ισχυρισμό ότι ευθύνεται για το ασφυκτικό ημερολόγιο, προσθέτοντας ότι ζητήθηκε η γνώμη της FIFPro σχετικά με αλλαγές στο συνολικό διεθνές ημερολόγιο αγώνων 2025-30, συμπεριλαμβανομένου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων 2025.

Στη φωνή του Ρόδρι προστίθενται καθημερινά κι άλλες, από επίσης διάσημους ποδοσφαιριστές, όπως του δεξιού μπακ της Ρεάλ Μαδρίτης Ντάνι Καρβαχάλ, που μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό COPE συμφώνησε με τον συμπαίκτη του στην Εθνική ομάδα.

«Η απεργία για εμάς, τους παίκτες, είναι μια πιθανότητα. Οι ποδοσφαιριστές δεν λαμβάνονται υπόψη γι΄ αυτό πρέπει να υψώσουμε τις φωνές μας», υπογράμμισε ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2024 με τη «Ρόχα».

Με τη νέα φόρμουλα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων με 32 ομάδες το επόμενο καλοκαίρι στις ΗΠΑ, ορισμένοι παίκτες θα μπορούσαν να δώσουν περισσότερους από 80 αγώνες την αγωνιστική περίοδο 2024-2025.