Skip to main content

Νύχτα γεμάτη θαύματα η πρεμιέρα του νέου Champions League

REUTERS/Angelika Warmuth

Το νέο Champions League συστήθηκε με τρόπο αντάξιο της φήμης του στο παγκόσμιο κοινό και άφησε την υφήλιο εκστατική με το υπερθέαμα που παρουσίασε

Η πρώτη αγωνιστική του League Stage, όπως από φέτος ονομάζεται η παλιά φάση των ομίλων στο νέο Champions League, ήταν βγαλμένη από τα ποδοσφαιρικά παραμύθια.

Τα 27 γκολ σε έξι αγώνες, ήτοι 4,5 τέρματα ανά παιχνίδι, το υπέροχο θέαμα, τα φανταστικά γκολ που σημειώθηκαν και η ανταπόκριση του κοινού πείθουν για μια πολύ μεγάλη σεζόν.

REUTERS/Massimo Pinca

Μια βραδιά με ρεκόρ, όπου δεν υπήρξε ισοπαλία και είδε την «πολεμική μηχανή» της Μπάγερν Μονάχου να διαλύει την Ντιναμό Ζάγκρεμπ με το εξωφρενικό 9-2 (!) και τον μέγα επιθετικό των Βαυαρών, Χάρι να γίνεται ο πρώτος παίκτης στην Ιστορία που σημείωσε τρία (από τα τέσσερα) γκολ με πέναλτι.

Από εκεί και ύστερα ξεχώρισαν τα «διπλά» των δύο αγγλικών ομάδων (Λίβερπουλ, Άστον Βίλα), οι μοναδικές εκτός έδρας νίκες της βραδιάς άλλωστε, ενώ στο θρίαμβο των «Κόκκινων» στο «Σαν Σίρο» βασικός ήταν ο Κώστας Τσιμίκας, που εκτέλεσε το κόρνερ για το 2-1 από τον Φαν Ντάικ.

Πειστική η Λίβερπουλ του Σλοτ

Η Μίλαν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις στο ματς με τη Λίβερπουλ καθώς μόλις στο 3ο λεπτό ο Πούλισικ άνοιξε το σκορ, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

REUTERS/Claudia Greco

Οι Άγγλοι στρίμωξαν τους Ιταλούς και αν ο Σαλάχ δεν… σημάδευε τα δοκάρια, η νίκη θα ήταν μεγαλύτερη σε εύρος. Ταυτόχρονα, οι «Κόκκινοι» έδειξαν ότι η εντός έδρας ήττα από τη Νότιγχαμ στο πρωτάθλημα δεν ήταν παρά μια παρένθεση

«Τυφώνας» η Μπάγερν σάρωσε με Χάρι Κέιν την Ντιναμό Μπάγερν 

Μετά το χατ-τρικ εναντίον της Χολστάιν το περασμένο σαββατοκύριακο στο πρωτάθλημα, ο Χάρι Κέιν συνέχισε με «καρέ» στο Champions League, όπου πέρυσι είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ με 8 γκολ.

Ο Άγγλος άνοιξε το σκορ για τη Μπάγερν Μονάχου (με πέναλτι) στο σκορ της πρεμιέρας με το «εξωγήινο» 9-2 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην «Αλιάνζ Αρένα», σκοράροντας άλλες τρεις φορές στην επανάληψη.

REUTERS/Angelika Warmuth

Ο σούπερ σταρ των Βαυαρών έφτασε τα 33 γκολ στο Champions League, τα περισσότερα από κάθε άλλον Άγγλο ποδοσφαιριστή στην Ιστορία της διοργάνωσης και ταυτόχρονα μετρά 53 τέρματα σε 50 αγώνες με την Μπάγερν.

Ηγέτης των «Λιονταριών» ο Γκιόκερες

Ο Βίκτορ Γκιόκερες δεν σταματά να σκοράρει. Μετά από 8 γκολ στις πρώτες 5 αγωνιστικές της Primeira Liga (έχει σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια), ο 26χρονος Σουηδός επιθετικός άνοιξε απόψε το σκορ για τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας επί της Λιλ στο «Ζοζέ Αλβαλάδε».

REUTERS/Andre Dias Nobre

Η αποβολή του Γκόμες στο 40ό λεπτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα, που βρήκε την ομάδα του Ρούμπεν Αμορίμ να κάνει το ιδανικότερο ξεκίνημα στο νέο Champions League φτάνοντας στο τελικό 2-0 με έναν «κεραυνό» του Ντεμπάστ από τα 30 μέτρα.

Μαγική εικόνα στο «Μπερναμπέου»

Η Ρεάλ έφτασε κοντά στην ήττα, μέσα στη Μαδρίτη, αλλά το τελευταίο σφύριγμα τη βρήκε νικήτρια με 3-1 απέναντι σε μια Στουτγάρδη που έχασε πλήθος ευκαιριών και ταλαιπώρησε αφάνταστα την πρωταθλήτρια.

Άλλωστε και μόνο το γεγονός ότι MVP του αγώνα αναδείχθηκε ο τερματοφύλακας της «Βασίλισσας», Τιμπό Κουρτουά, είναι απολύτως ενδεικτικό για την εικόνα του αγώνα.

REUTERS/Juan Medina

Στο 83ο λεπτό και με το σκορ 1-1, ο Μόντριτς, που επιστρατεύτηκε άρον-άρον από τον Κάρλο Αντσελότι, εκτέλεσε «συστημένο» το κόρνερ στην καρδιά της μικρής περιοχής και ο Ρίντιγκερ με κεφαλιά λύτρωσε τους «Μερένχες», απέναντι στην ομάδα από την οποία ουσιαστικά ξεκίνησε την καριέρα του.

Την τελευταία… πινελιά στο παιχνίδι έβαλε ο Βραζιλιάνος Έντρικ που έγραψε Ιστορία, καθώς κατάφερε να σκοράρει σε ηλικία μόλις 18 ετών στο ντεμπούτο του στο Champions League.

Αποτελέσματα και σκόρερ: 

  • Γιουβέντους – Αϊντχόφεν 3-1 (21′ Γιλντίζ, 27′ ΜακΚένι, 52′ Ν. Γκονζάλες – 90’+3 Σαϊμπαρί)
  • Γιουνγκ Μπόις – Άστον Βίλα 0-3 (27′ Τίλεμανς, 38′ Ράμσεϊ, 86′ Ονάνα)
  • Μπάγερν – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 9-2 (20′ πεν, 58′, 73′ πεν, 78′ πεν. Κέιν, 33′ Γκερέιρο, 38′, 61′ Ολίσε, 88′ Σανέ, 90’+2 Γκορέτσκα – 49′ Πέτκοβιτς, 50′ Ογκιβάρα)
  • Μίλαν – Λίβερπουλ 1-3 (3′ Πούλισικ – 23′ Κονατέ, 41′ Φαν Ντάικ, 67′ Σομποσλάι)
  • Ρεάλ Μαδρίτης – Στουτγάρδη 3-1 (46′ Μπαπέ, 83′ Ρίντιγκερ, 90’+5 Έντρικ – 68′ Ουντάβ)
  • Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Λιλ 2-0 (38′ Γκιόκερες, 65′ Ντεμπάστ)

Η βαθμολογία των πρωτοπόρων: