Skip to main content

Η τοποθέτηση Αταμάν για την αντίδρασή του στην Κύπρο

Ο Τούρκος προπονητής ισχυρίστηκε ότι αντέδρασε έντονα για το πανό στην Κύπρο προκειμένου να τραβήξει την προσοχή

Με ανάρτηση στο Instagram τοποθετήθηκε ο Εργκίν Αταμάν για την αντίδρασή του στον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, στο τουρνουά της Κύπρου.

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» εξήγησε ότι αντέδρασε δυναμικά στην εμφάνιση πανό με πολιτικό περιεχόμενο, επειδή «ο αθλητισμός και η φιλία πάντα θα νικούν».

Ο διάσημος προπονητής, που αποβλήθηκε μετά την ανάρτηση του πανό αποβλήθηκε, ισχυρίζεται ότι αντέδρασε για να τραβήξει την προσοχή.

Η ανάρτηση του Αταμάν:

«Είμαι ο Εργκίν Αταμάν, ο προπονητής του Παναθηναϊκού στην περσινή “θρυλική” σεζόν. Υποστήριξα δυνατά το τουρνουά, επειδή πίστεψα ότι θα βοηθήσει στην ‘φιλία και την ειρήνη’ και ήρθα εδώ με πολύ θετικά συναισθήματα.

Την πρώτη ημέρα, μας υποδέχθηκαν θερμά στο αεροδρόμιο. Η αγάπη στα μάτια του κόσμου με έκανε πολύ χαρούμενο. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης που υπέγραψα αυτόγραφα, συνάντησα εκατοντάδες φίλους του μπάσκετ. Η ατμόσφαιρα της φιλίας και της ειρήνης ήταν υποσχόμενη για όλους εμάς.

Παρόλα αυτά, χθες στο γήπεδο, όπου ο αθλητισμός και η φιλία έπρεπε να επικρατήσουν, ένα πολιτικό πανό εμφανίστηκε από μία μικρή ομάδα ανθρώπων, που δεν θεώρησα ότι ταίριαζε με την φιλοξενία που βιώσαμε εκεί. Είχα μία αντίδραση για αυτή την συνθήκη με τον πιο δυναμικό τρόπο που μπορούσα για να τραβήξω την προσοχή εκεί».

Μερικές ώρες αργότερα, ο Τούρκος προπονητής τοποθετήθηκε εκ νέου επί του θέματος, με δήλωση που παραχώρησε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων.

Μεταξύ άλλων, ο Αταμάν ανέφερε ότι η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκνευρίστηκε από το περιστατικό καθώς δεν γνώριζε ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο.

«Το πανό είναι μία κατάσταση που εκτυλίχθηκε χωρίς η διοίκηση του Παναθηναϊκού να γνωρίζει κάτι. Είναι απλώς ένα πανό που ανέβασε ένα μικρό γκρουπ ανθρώπων. Η διοίκηση είναι πολύ εκνευρισμένη με αυτή την κατάσταση», είπε.

«Ο Παναθηναϊκός είναι ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους στην Ευρώπη και πάντα ήταν εναντίον στα πανό που εμπλέκουν τον αθλητισμό με την πολιτική. Έχουν εμπιστευτεί την ομάδα στον προπονητή της Εθνικής Τουρκίας και έχουν συμπεριλάβει δύο Τούρκους διεθνείς παίκτες στο φετινό ρόστερ. Είναι ένας σύλλογος που έχει καλές σχέσεις με τους Τούρκους».

Και πρόσθεσε: «Ο μεγαλύτερος σύνδεσμος φιλάθλων του Παναθηναϊκού στην Αθήνα, η Θύρα 13, απολογήθηκε προσωπικά σε εμένα. Μου είπαν ότι το πανό άνοιξε χωρίς προειδοποίηση από ένα γκρουπ Ελληνοκυπρίων. Ακόμα η το ενδιαφέρον του κόσμου προς το πρόσωπό μου στο γήπεδο και στην πόλη όλη την εβδομάδα ήταν απίστευτο. Αυτό φάνηκε και στις αναφορές των ελληνικών ΜΜΕ. Ως αποτέλεσμα, ξέρουμε ότι τέτοια γκρουπ ανθρώπων μπορούν να εμφανιστούν σε όλο τον κόσμο».