Skip to main content

Η ΑΕΚ έκανε το αυτονόητο και «πάτησε» στη κορυφή

Η Ένωση νίκησε 2-0 τον Βόλο στην Opap Arena και βρίσκεται στη πρώτη θέση της Super League μαζί με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

Η ΑΕΚ νίκησε απόψε τον Βόλο με 2-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια χάρη σε γκολ των Πιερό και Κοϊτά και δημιούργησε στη κορυφή της Super League τριπλή ισοβαθμία, συγκατοικώντας με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό στους 10 βαθμούς.

H AEK από το πρώτο λεπτό έκλεισε τον Βόλο στη περιοχή του, έβγαλε μεγάλη ένταση και στο 3′ απείλησε με σουτ του Κοϊτά που πέρασε λίγο άουτ ενώ στο 11′ ο Κόβατς έκανε μεγάλη επέμβαση στο σουτ του Πινέδα. Το γκολ για την Ένωση ήρθε στο 21′, όταν μετά από σέντρα του Ρότα, ο Πιέρο νίκησε την προσωπικό του αντίπαλο και με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι, πίεσαν και για δεύτερο γκολ, με τον Βόλο στο 44′ να φτάνει κοντά στην ισοφάριση αλλά ο Μεντιέτα ήταν άστοχος στο τετ α τετ με τον Στρακόσια.

Στο δεύτερο μέρος ο Βόλος έγινε πιο επιθετικός, η ΑΕΚ πιο βιαστική στις επιλογές της με την μπάλα και οι φιλοξενούμενοι χτύπησαν… καμπανάκι στο 47′ με τον Στρακόσια να διώχνει το σουτ του Φεράρι.

Στη συνέχεια η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ανέβασε την απόδοσή της, στο 61′ είχε ευκαιρία με τον Ελίασον και στο 62′ πέτυχε το 2-0. Μετά από πάσα του Λιούμπισιτς, ο Κοϊτά πλάσαρε, η μπάλα βρήκε στον Καλογερόπουλο και κατέληξε στα δίχτυα.

Η ΑΕΚ «καθάρισε» το παιχνίδι, στη συνέχεια κατέβασε ρυθμό και η «είδηση» ήρθε από την επιστροφή του Γιόνσον που επέστρεψε στους αγωνιστικούς χώρους μετά τον τραυματισμό του στις αρχές Αυγούστου.