Skip to main content

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέλυσε 250 υπαλλήλους

Με αυτή την κίνηση οι «Κόκκινοι Διάβολοι» αναμένουν να προϋπολογίσουν οικονομία 50 εκ. ευρώ για τα οικονομικά έτη 2025 και 2026

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκλεισε την περίοδο 2023-24 με ζημία περίπου 135 εκατ. ευρώ, κι αυτή είναι η πέμπτη συνεχής απώλεια για τους «Κόκκινους Διαβόλους» την τελευταία πενταετία, διάστημα στο οποίο ο βρετανικός σύλλογος έχει καταγράψει «κόκκινο» άνω των 370 εκατομμυρίων λιρών.

Γι΄ αυτούς τους λόγους και ξεκινώντας από το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2024, ο σύλλογος ξεκίνησε ένα σχέδιο εταιρικού μετασχηματισμού με τελικό στόχο τη βελτίωση της βιωσιμότητας και τη μεγιστοποίηση των διαθέσιμων πόρων για βελτίωση των ποδοσφαιρικών λειτουργιών.

Αυτές οι πρωτοβουλίες περιελάμβαναν τη δημιουργία μιας νέας εκτελεστικής ομάδας ηγεσίας που καλύπτει τόσο την επιχειρηματική όσο και την αθλητική πλευρά και την απλοποίηση της οργανωτικής δομής.

Μετά από μια ενδελεχή αναθεώρηση κόστους που διεξήχθη από την Interpath Advisory, ο σύλλογος εφάρμοσε ένα σημαντικό πρόγραμμα εξορθολογισμού του.

Τον Ιανουάριο του 2024 η διοίκηση ανακοίνωσε τον διορισμό του Ομάρ Μπεράντα ως νέου εκτελεστικού διευθυντή και μια νέα ομάδα ιδρύθηκε υπό την ηγεσία του.

Περαιτέρω εκτελεστικά στελέχη του συλλόγου διορίστηκαν τον Απρίλιο του ίδιου έτους και η νέα μη ποδοσφαιρική δομή θα υποστηριχθεί από έναν πιο βελτιωμένο οργανισμό.

Από τον Μάρτιο του 2024, ο σύλλογος συμμετείχε στην Interpath Advisory με μια εις βάθος ανασκόπηση κόστους σε επίπεδο συλλόγου, η οποία εντόπισε σημαντική εξοικονόμηση πόρων.

Ως αποτέλεσμα αυτής της στρατηγικής αλλαγής και με την πρόθεση να δημιουργήσει μια πιο ευέλικτη, λιτή και βιώσιμη δομή, ο σύλλογος ανακοίνωσε στη συνέχεια ένα πρόγραμμα απολύσεων τον Ιούλιο του 2024.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε στα τέλη Αυγούστου και είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του εργατικού δυναμικού κατά περίπου 250 πρόσωπα, σε όλα τα τμήματα.

Συνολικά, ο οργανισμός αναμένει ετήσια εξοικονόμηση περίπου 40-45 εκατομμυρίων λίρες (μεταξύ 47 και 53 εκατομμυρίων ευρώ, σε τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες).

Λόγω χρονισμού κι άλλων συμβατικών υποχρεώσεων, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναμένεται να δει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα κατά τα οικονομικά έτη 2025 και 2026.

naftemporiki.gr