Skip to main content

Στο τιμόνι της Εθνικής των ΗΠΑ ο Ποτσετίνο

Ο Αργεντινός προπονητής θα οδηγήσει τις ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 που συνδιοργανώνουν με Καναδά και Μεξικό

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο διορίστηκε προπονητής της Εθνικής Ανδρών των ΗΠΑ αντικαθιστώντας τον Γκρεγκ Μπέρχαλτερ, ο οποίος απολύθηκε μετά τον αποκλεισμό από τη φάση των ομίλων του Κόπα Αμέρικα αυτό το καλοκαίρι.

Ο Αργεντινός πρώην προπονητής των -μεταξύ άλλων- Τότεναμ και Τσέλσι θα διευθύνει για πρώτη φορά στην καριέρα του μια Εθνική ομάδα.

Ο Ποτσετίνο θα οδηγήσει τις ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, το οποίο θα φιλοξενήσουν μαζί με τον Καναδά και το Μεξικό. Το πρώτο παιχνίδι toy ως ομοσπονδιακός αναμένεται στο φιλικό με τον Παναμά στις 12 Οκτωβρίου (Όστιν).

«Η απόφαση να ενταχθώ στο ποδόσφαιρο των ΗΠΑ δεν αφορούσε μόνο το ποδόσφαιρο. Έχει να κάνει με το ταξίδι κάνει αυτής της ομάδας και αυτής της χώρας», δήλωσε.

«Η ενέργεια, το πάθος και η πείνα να πετύχω κάτι πραγματικά ιστορικό εδώ, αυτά είναι τα πράγματα που με ενέπνευσαν».

«Ο Μαουρίτσιο είναι ένας νικητής με βαθύ πάθος για την ανάπτυξη παικτών και αποδεδειγμένη ικανότητα να χτίζει συνεκτικές και ανταγωνιστικές ομάδες», σχολίασε ο αθλητικός διευθυντής ποδοσφαίρου των ΗΠΑ, Ματ Κρόκερ.

«Το ιστορικό του μιλάει από μόνο του και είμαι βέβαιος ότι είναι η σωστή επιλογή για να αξιοποιήσει τις τεράστιες δυνατότητες μέσα στην ταλαντούχα ομάδα μας».