Skip to main content

Ελλαδάρα για φίλημα, άλωσε το Δουβλίνο

REUTERS/Clodagh Kilcoyne

Με δύο υπέροχα γκολ, ένα από τον Ιωαννίδη και ένα από τον Τζόλη, η «γαλανόλευκη» νίκησε 2-0 την Ιρλανδία ζευγαρώνοντας τις νίκες της στο Nations League.

H Εθνική Ελλάδος έκανε απόψε το 2/2 στο ξεκίνημα του Nations League, καθώς μετά την νίκη επί της Φινλανδίας στο Φάληρο, επιβλήθηκε και επί της Ιρλανδίας στο Δουβλίνο με 2-0. Το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έφτασε στο ζητούμενο χάρη σε δύο υπέροχα γκολ. Ένα από τον Ιωαννίδη κι ένα από τον Τζόλη.

Στο πρώτο μέρος η «γαλανόλευκη» δεν είχε τόσο καλό πρόσωπο, αν και η μεγάλη ευκαιρία ήταν δική της, με τον Κουλιεράκη να σημαδεύει το δοκάρι στο 11′ με κεφαλιά.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα ήταν πολύ ανώτερη, κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα και έβαλε βάσεις νίκης στο 50′. Μετά από καλή ομαδική συνεργασία, η μπάλα έφτασε στον Ιωαννίδη έξω από την περιοχή. Εκείνος σήκωσε το κεφάλι, σημάδεψε και με το αριστερό έστειλε την μπάλα στο δεξί ”γάμα” του ιρλανδικού τέρματος. Καταπληκτικό τελείωμα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν άφησε την Ιρλανδία να πιέσει, έλεγξε το παιχνίδι και με εξαίρεση ένα σουτ του Ρόμπινσον, δεν απειλήθηκε.

Οι γηπεδούχοι πήραν ρίσκα, άφησαν χώρους και στο 87′ μετά από όμορφη μπαλιά του Μπακασέτα, ο Τζόλης έφυγε στην πλάτη της άμυνας, ”χόρεψε” τον αντίπαλο αμυντικό και με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-0… κλειδώνοντας το 2/2 για την Ελλάδα.