Skip to main content

Ο Ντε Μπρόινε ταράζει τα (λιμνάζοντα) νερά στην Εθνική Βελγίου

Μετά τη νέα απογοητευτική εμφάνιση της ομάδας του ο άσος της Σίτι έβαλε ευθέως κατά συμπαικτών και του προπονητή του

Μετά την αποχώρηση του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ από την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Βελγίου, τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά για τους «Κόκκινους Διαβόλους» και το νέο προπονητή τους, Ντομένικο Τεντέσκο.

Με τον βασικό τερματοφύλακα Τιμπό Κουρτουά να απέχει από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα λόγω αντιπαράθεσης με τον Τεντέσκο, αυτή τη φορά ήταν ο αρχηγός της ομάδας, Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο οποίος εξέφρασε την πικρία του μετά την ήττα (0-2) από τη Γαλλία στο Nations League, προκαλώντας προβληματισμό, συζητήσεις και ανησυχία για ένα πιθανό αντίο.

Σε συνέντευξή του μετά τον αγώνα ο 33χρονος άσος της Μάντσεστερ Σίτι αμφισβήτησε το επίπεδο των συμπαικτών του, όπως επίσης την τακτική και τις επιλογές του προπονητή του. «Είναι ο τρόπος παιχνιδιού μας που αμφισβητείται. Υπάρχουν παίκτες που δεν εκπλήρωσαν τον ρόλο τους», είπε στη φλαμανδική τηλεόραση VTM.

«Αν δεν είσαι αρκετά καλός πρέπει να δώσεις τα πάντα, κάτι που κάποιοι δεν το κάνουν. Μπορώ να δεχτώ ότι δεν είμαστε πλέον στο επίπεδο του 2018 (όταν το Βέλγιο τερμάτισε τρίτο στο Παγκόσμιο Κύπελλο) αλλά τα πράγματα είναι απαράδεκτα», συνέχισε, ενώ τα βελγικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο Ντε Μπρόινε έκανε ανάλογα σχόλια στα αποδυτήρια.

Επίσης, σε εικόνες που μεταδόθηκαν από τον τηλεοπτικό σταθμό RTL φαίνεται να λέει πολλές φορές στον τεχνικό διευθυντή του Βελγίου, Φράνκι Βερκότερεν, «Ik stop» («σταματάω»).

Σήμερα, επισκεπτόμενος ένα νοσοκομείο Παίδων στις Βρυξέλλες, ο Ντε Μπρόινε δήλωσε ότι «κοιμήθηκε λίγο» και πως «δεν ήταν ούτε το μέρος ούτε η ώρα να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο».

Με 107 συμμετοχές και 30 γκολ για την Εθνική, ο μέσος της Σίτι έκανε το διεθνές ντεμπούτο του το 2010 κι αυτή τη στιγμή είναι ο έβδομος παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Ο Τεντέσκο θα πρέπει τώρα να βρει τρόπο για να πείσει τον αρχηγό του να συνεχίσει έως το 2026 και να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά δεν δείχνει να ανησυχεί. «Ο Κέβιν είναι νικητής, είναι φυσιολογικό να απογοητεύεται, αλλά δεν φοβάμαι για αποχώρησή του», δήλωσε.