Skip to main content

Με ψυχολογία και παράδοση για το «2Χ2» στο Δουβλίνο η Εθνική

Η ελληνική ομάδα αντιμετωπίζει την Ιρλανδία στο πλαίσιο του Nations League και θέλει να διπλασιάσει τις νίκες της

Η Ιρλανδία είναι ο δεύτερος αντίπαλος της Εθνικής στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής στο UEFA Nations League 2024-25 (League B, Β΄ όμιλος), 11 μήνες μετά την τελευταία τους συνάντηση στο Aviva Stadium του Δουβλίνου για τα προκριματικά του EURO 2024.

Οι δύο ομάδες θα βρεθούν ξανά αντιμέτωπες στο ίδιο γήπεδο απόψε (21:45), με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να ποντάρει τόσο στο θετικό ξεκίνημά του (3-0 την Φινλανδία) όσο και στην απολύτως θετική παράδοση απέναντι στους Ιρλανδούς.

Στον τελευταίο αγώνα με τους Ιρλανδούς (13 Οκτωβρίου 2023) η Ελλάδα πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο Δουβλίνο  και με τα γκολ των Γιακουμάκη, Μασούρα έφυγε με τη νίκη (2-0), ενώ στο πρώτο παιχνίδι είχε επικρατήσει με 2-1 στην OPAP Arena.

Να σημειωθεί ότι οι δύο περσινές αναμετρήσεις με την Ιρλανδία είναι οι μοναδικές σε επίσημες διοργανώσεις, ενώ ανάμεσα στις δύο ομάδες υπάρχουν και τρία φιλικά.

Συνολικά, η Εθνική παραμένει αήττητη απέναντι στους Ιρλανδούς καθώς μετρά τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία. Μάλιστα, είναι αξιοσημείωτο ότι εκτός έδρας έχει τρεις νίκες σε ισάριθμες επισκέψεις στο Aviva Stadium.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αναμένεται να παρατάξει την Εθνική με μία αλλαγή συγκριτικά με την αρχική ενδεκάδα απέναντι στη Φινλανδία. Σε αυτή την περίπτωση, ο Τζόλης αναμένεται να ξεκινήσει αντί του Χατζηγιοβάννη.

Οι υπόλοιποι θα είναι οι, Βλαχοδήμος, Ρότα, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Τσιμίκας, Μάνταλος, Μπουχαλάκης, Πέλκας, Μπακασέτας και Ιωαννίδης.

Από την πλευρά του, ο Χέιμιρ Χάλγκριμσον το πιο πιθανό είναι ότι θα εμπιστευθεί τους Κέλεχερ, Εμποσέλε, Κόλινς, Ο’ Σέι, Μπρέιντι, Σμόλμποουν, Μολάμπι, Ντόχερτι, Ογκμπένε, Σμόντικς και Άιντα.