Skip to main content

Στο αρχείο η υπόθεση ντόπινγκ του Σίνερ

Ο Ιταλός τενίστας είχε βρεθεί θετικός στην ουσία Κλοστεβόλη σε δύο συνεχόμενους ελέγχους

Μετά την κατάκτηση του US Open ο Γιανίκ Σίνερ μπορεί να αφήσει πίσω του το θέμα του ντόπινγκ που τον έβλεπε ως πρωταγωνιστή, λίγο πριν το τουρνουά των ΗΠΑ.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ (WADA) δεν άσκησε έφεση κατά του Ιταλού τενίστα για την υπόθεση της Κλοστεβόλης (Clostebol), μιας απαγορευμένης ουσίας στην οποία ο Σίνερ είχε βρεθεί θετικός σε δύο διαδοχικά τεστ, καθώς η προθεσμία για την άσκηση έφεσης έληξε τα μεσάνυχτα της 9ης Σεπτεμβρίου.

Ο WADA είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ασκούσε έφεση στην απόφαση του ITIA (International Tennis Integrity Agency), του διεθνούς οργανισμού για την ακεραιότητα του τένις.

Το τελευταίο σώμα είχε αποφανθεί ότι ο Σίνερ ήταν αθώος. Μετά το θετικό τεστ του Ιταλού τενίστα απολύθηκαν τόσο ο προπονητής Ουμπέρτο Φεράρα όσο και ο φυσιοθεραπευτής Τζάκομο Νάλντι.

Ο τελευταίος φέρεται να χρησιμοποίησε την απαγορευμένη αλοιφή για να περιποιηθεί τραύμα στο δάχτυλό του και στη συνέχεια να έκανε μασάζ στον τενίστα χωρίς να χρησιμοποιήσει γάντια, εξ ου και η θετικότητα του Σίνερ στην Κλοστεβόλη.