Skip to main content

Θρίαμβος της Σαμπαλένκα στο US Open

Mike Frey-Imagn Images

Η 26χρονη Λευκορωσίδα κατάκτησε το τρόπαιο νικώντας στον τελικό με 2-0 σετ την Πεγκούλα

Η Αρίνα Σαμπαλένκα νίκησε την Τζέσικα Πεγκούλα με 7-5, 7-5 σε μία ώρα και 54 λεπτά στον τελικό του US Open, επιβεβαιώνοντας την επιτυχία της στο Σινσινάτι και κατακτώντας το τρίτο Slam στην καριέρα της και δεύτερο για το 2024, μετά τη νίκη στο Australian Open.

Το νούμερο 2 του κόσμου αναπλήρωσε την ήττα στον τελικό του 2023 από την Κόκο Γκοφ και θα επιστρέψει στο σπίτι της με το 16ο τρόπαιο μιας καριέρας που άρχισε να γίνεται τεράστια.

Από την άλλη πλευρά, η Πεγκούλα δεν μπόρεσε να βρει την ίδια ενέργεια μπροστά στο κοινό της, εκείνη  που είχε όταν απέκλεισε τη νούμερο 1 του κόσμου, Ίγκα Σφιόντεκ.

Η 26χρονη Λευκορωσίδα είναι τη δεδομένη στιγμή η κορυφαία στα Grand Slam σε σκληρή επιφάνεια, καθώς συμπλήρωσε 27 νίκες σε 28 αγώνες στα τελευταία τέσσερα.

Με τη νίκη στον τελικό του US Open η Σαμπαλένκα, η οποία είχε νικήσει την Πεγκούλα και στον τελικό του τουρνουά στο Σινσινάτι πριν από τρεις εβδομάδες, συμπλήρωσε ένα σερί 12 επιτυχιών.

Ταυτόχρονα, έγινε η πρώτη τενίστρια που κατακτά το τρόπαιο και στα δύο τουρνουά Grand Slam σε σκληρή επιφάνεια στην ίδια χρονιά, μετά την Αντζελίκ Κέρμπερ το 2016.

Οι άλλες τενίστριες με ανάλογη επιτυχία στο ίδιο ημερολογιακό έτος στη διάρκεια της επαγγελματικής «εποχής» είναι οι Στέφι Γκραφ (1988, 1989), Μόνικα Σέλες (1991, 1992), Μαρτίνα Χίνγκις (1997).