Skip to main content

Ονειρεμένο ξεκίνημα για την Εθνική του Γιοβάνοβιτς

Άκρως αποτελεσματικό το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα νίκησε με 3-0 τη Φινλανδία στο «Γ. Καραϊσκάκης» ξεκινώντας εμφατικά στο Nations League

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε η εποχή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο της Εθνικής ομάδας.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα νίκησε με 3-0 την Φινλανδία στην επιστροφή του στο πολύ ζωηρό «Γ. Καραϊσκάκης», στην πρεμιέρα του του στο Nations League και μαζί με την Αγγλία που πέρασε με 2-0 από την Ιρλανδία τέθηκαν επικεφαλής του ομίλου τους (2ος) στη League B.

Πρωταγωνιστής της Εθνικής και του αγώνα ήταν ο Ιωαννίδης, ο οποίος σκόραρε δις και είχε και δοκάρι, ενώ δοκάρι είχε και ο Βαγιαννίδης. Ντεμπούτο έκανε ο 21χρονος άσος της Σλάβια Πράγας Χρήστος Ζαφείρης, ο οποίος μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο πρώτο ημίχρονο η ελληνική ομάδα δεν ήταν θελκτική με το παιχνίδι της, καθώς οι Σκανδιναβοί είχαν την κυκλοφορία κι έφτασαν εύκολα έξω από την περιοχή, με τον αντίπαλό της να μην βρίσκει καλές συνεργασίες επιθετικά.

Το συγκρότημα του Κάνερβα απείλησε στο 12΄ με σουτ του Άντμαν μέσα από την περιοχή που πέρασε δίπλα από τη δοκό του Βλαχοδήμου, αλλά ενάντια στη ροή του αγώνα έως τότε ήταν η Ελλάδα που άνοιξε το σκορ στο 23΄, όταν ο Ιωαννίδης εκμεταλλεύτηκε το μέγα σφάλμα του γκολκίπερ Χραντέτσκι για το 1-0.

Το γκολ «ξεκλείδωσε» τους παίκτες του Γιοβάνοβιτς που διπλασίασαν στο 37΄ με εξαιρετικό τέρμα: Μπακασέτας, Ιωαννίδης και Τσιμίκας συνεργάστηκαν αλλάζοντας την μπάλα, ο μπακ της Λιβερπουλ έκανε το γύρισμα στον Κουλιεράκη που βρήκε την μπάλα, εκείνη χτύπησε και στο πόδι του Κόλμαν και το 2-0 ήταν γεγονός.

Η Φινλανδία έφτασε κοντά στο γκολ στο 42΄ αλλά ο Μαυροπάνος έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή μετά το πλασέ του Κόλμαν, ενώ τρία λεπτά μετά ο Κουλιεράκης έβαλε σωτήρια την κόντρα στην προσπάθεια του Νίσιλα.

Οι κινήσεις του Γιοβάνοβιτς, πρωτίστως με τη συμμετοχή του Κωνσταντέλια που πέρασε αντί του «άχρωμου» για άλλη μια φορά Χατζηγιοβάννη από το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, «γλύκανε» και άπλωσε το παιχνίδι της Ελλάδας, που βρήκε έτσι επιθετική ισορροπία.

Στο 47΄ ο Ιωαννίδης έκανε το γύρισμα, ο Χραντέσκι άγγιξε την μπάλα και την έστειλε στο αριστερό δοκάρι, ενώ στο 69΄ το σουτ του Μπακασέτα με το «κακό» πόδι (δεξί) βρήκε σε ετοιμότητα τον έμπειρο τερματοφύλακα και αρχηγό των Φινλανδών.

Με τον Παυλίδη να περιμένει να μπει στο γήπεδο για να τον αλλάξει ο Ιωαννίδης «ξαναχτύπησε» στο 76΄ όταν σε κόρνερ του Μπακασέτα ο διεθνής φορ σηκώθηκε ψηλά και με κεφαλιά «έγραψε» το 3-0 που έμεινε ως το τέλος.

Τώρα, η Εθνική επικεντρώνει την προσοχή της στο παιχνίδι της Τρίτης (10/9, 21:45) απέναντι στην Ιρλανδία στο Δουβλίνο, για τη δεύτερη αγωνιστική της διοργάνωσης.