Skip to main content

Λάμψη Ολυμπιονικών στο περίπτερο του υπουργείου Αθλητισμού στη ΔΕΘ

Ο Γ. Βρούτσης έδωσε έμφαση στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό του Αθλητισμού μέσω της πρωτοποριακής πλατφόρμας e-Kouros και στις πρωτοβουλίες που έχουν δρομολογηθεί

Το περίπτερο 1 του υπουργείου Αθλητισμού, με την παρουσία Ολυμπιονικών, παγκόσμιων κι Ευρωπαίων πρωταθλητριών και πρωταθλητών, έκλεψε την παράσταση στα εγκαίνια της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Με αυτά τα κορυφαία ονόματα στο πλάι του, ο κ. Βρούτσης δεν έκρυψε τη συγκίνησή του κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για τα εγκαίνια του περιπτέρου. Αναφέρθηκε αναλυτικά στο έργο του υπουργείου στον ένα χρόνο θητείας του κι ανέλυσε τους βασικούς άξονες των επόμενων πολιτικών του.

Πριν από τα εγκαίνια, με το σύνθημα «Βάζω τον Αθλητισμό στη Ζωή μου», ο κ. Βρούτσης, οι πρωταθλήτριες και οι πρωταθλητές μας είχαν συμμετάσχει σε πλήθος αθλητικών δράσεων της σχετικής ημερίδας του Υ.ΠΑΙ.Θ. Αθλητισμού, που διεξήχθησαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Έκθεσης.

Στα εγκαίνια παρέστη και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ενώ τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος εκπροσώπων όλων των αθλητικών Ομοσπονδιών, των τοπικών φορέων και πλήθος κόσμου, κυρίως νέα παιδιά.

Πέρα από τις βιωματικές αθλητικές δράσεις, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις θερινές Ολυμπιακές δάδες από την προσωπική συλλογή του συλλέκτη Στράτου Κλήμου και να επισκεφτούν τα 11 stand του Υ.ΠΑΙ.Θ. Αθλητισμού.

Στο περίπτερο 1 του Υ.ΠΑΙ.Θ. Αθλητισμού, ως το τέλος της 88ης ΔΕΘ θα υπάρχουν 11 stand, όπου παρουσιάζονται:

  • Η πρωτοποριακή ψηφιακή πλατφόρμα «e-Kouros», μέσω της οποίας έχει ξεκινήσει η πλήρης χαρτογράφηση του Αθλητισμού
  • Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα #BEACTIVE, που στόχο έχει την ενεργοποίηση των πολιτών στην άσκηση και στο οποίο η χώρα μας πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια με πλούσιες δράσεις για όλες τις ηλικίες σε όλη την Ελλάδα
  • Το έργο της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας (ΕΠΑΘΛΑ)
  • Τα αναβαθμισμένα Προγράμματα Άθλησης για Όλους (ΠΑγΟ)
  • Το έργο του Εθνικού Οργανισμού Αντιμετώπισης Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ)
  • Οι δράσεις των Οργανωτικών Επιτροπών «CyclingGreece» (Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδος), «Motorsport Greece» (Rally Acropolis), Αθλητικής Παιδείας, Ιστορίας και Αξιών «Δημήτριος Βικέλας», όπως οι αναβαθμίσεις και οι δραστηριότητες των ΟΑΚΑ, ΣΕΦ κι ΕΑΚ Θεσσαλονίκης.