Skip to main content

Nations League: Πρεμιέρα για την Εθνική του Γιοβάνοβιτς

Η «γαλανόλευκη» ομάδα αντιμετωπίζει απόψε τη Φινλανδία στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Το νέο ξεκίνημα της Εθνικής ομάδας των Ανδρών, στην εποχή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πλέον, γίνεται απόψε (7/9, 21:45) με αντίπαλο τη Φινλανδία στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», για την πρώτη αγωνιστική του UEFA Nations League (League B, 2ος όμιλος).

Ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού, που πήρε την σκυτάλη από τον Γκουστάβο Πογέτ, θέλει να επαναφέρει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σε τροχιά επιτυχών και προκρίσεων στις μεγάλες διοργανώσεις, από τις οποίες απέχει μια δεκαετία (από το 2014).

Στον ίδιο όμιλο μετέχουν επίσης Αγγλία και Ιρλανδία, με τα «Τρία Λιοντάρια» να αποτελούν φαβορί για την πρώτη θέση και την επάνοδο στη League A.

Να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι Σκανδιναβοί κέρδισαν επτά από τους τελευταίους 13 εκτός έδρας αγώνες τους, διατηρώντας πέντε φορές ανέπαφη την εστία τους.

Στα μεταξύ τους παιχνίδια η Ελλάδα μετράει 9 νίκες και 6 ήττες, ενώ 3 παιχνίδια ολοκληρώθηκαν χωρίς νικητή.

Τα φώτα στη γαλανόλευκη ομάδα έχουν πέσει στον μέσο της Σλάβια Πράγας Χρήστο Ζαφείρη, που κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική.

Η Φινλανδία θα αγωνιστεί χωρίς τον Ντάνιελ Χάκανς και τον Μάρκους Φορς, οπότε ο έμπειρος Πούκι πρόκειται να ξεκινήσει βασικός στην επίθεση για την 123η συμμετοχή του.

Διαιτητής της αναμέτρησης έχει οριστεί ο Ελβετός Ουρς Σνάιντερ.