Για πρώτη φορά από την κατασκευή του (1960) και την αναβάθμισή του το 2004 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Καυτανζόγλειο Στάδιο διενεργήθηκε Στατική Μελέτη Αποτύπωσης και υλοποιείται αποκατάσταση της εγκατάστασης Πυροπροστασίας.
Προσαρμοσμένο πια στις τεχνολογικές εξελίξεις και τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής, το στάδιο της Θεσσαλονίκης καθίσταται απολύτως ασφαλές ως προς τη διενέργεια αθλητικών διοργανώσεων.
Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του Καυτανζογλείου Κωνσταντίνος Τσάκος και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης (ΑΝΕΘ – ΑΟΤΑ) Θωμάς Βράνος υπέγραψαν την προγραμματική σύμβαση για την «Εγκατάσταση Πυροπροστασίας», έργο συνολικού κόστους 784.196 ευρώ, σύμφωνα πάντα με τις εγκεκριμένες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία σχετικές μελέτες και την προσωρινή άδειά της.
Εντός των προσεχών 9 μηνών στο Κεντρικό Στάδιο (Κ1), στο βοηθητικό του Σταδίου (Κ2), στο Κλειστό Προπονητήριο (Κ3) και στο Στάδιο Ρίψεων (Κ4), θα υλοποιηθούν:
- Αποξήλωση εγκαταστάσεων εκτός λειτουργίας
- Οικοδομικές εργασίες σε εξόδους κινδύνου και διαχωρισμό πυροδιαμερισμάτων
- Αντικατάσταση του πυροσβεστικού συγκροτήματος
- Νέες Πυροσβεστικές Φωλεές ΜΥΠΔ
- Κατασκευή απλού ΥΠΔ στις εγκαταστάσεις Κ2, Κ3 και Κ4
- Τοπικά συστήματα κατάσβεσης
- Συστήματα χειροκίνητης αναγγελίας πυρκαγιάς
- Φωτισμός ασφαλείας
- Λοιπές εγκαταστάσεις πυροπροστασίας.
Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η στατική μελέτη αποτύπωσης κι εκδόθηκε πιστοποιητικό στατικής επάρκειας του Κεντρικού Σταδίου.
Η βεβαίωση στατικής επάρκειας αναφέρει ότι:
- στο κτήριο δεν εμφανίζονται γενικά σημαντικές βλάβες, ρωγμές, παραμορφώσεις, οι οποίες να επηρεάζουν τη δομική ακεραιότητα ή και τη φέρουσα ικανότητα και
- οι οποιεσδήποτε τοπικές βλάβες του φέροντα οργανισμού θα αποκατασταθούν σύμφωνα με τη μελέτη που έχει ήδη εκπονηθεί
Συνεπώς, το κάτω διάζωμα (8.200 θέσεις) θεωρείται ικανό να φέρει με ασφάλεια τα φορτία για τα οποία έχει υπολογιστεί κι έχει την απαιτούμενη στατική επάρκεια, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς.
Το άνω διάζωμα, για να θεωρηθεί στατικά επαρκές, θα πρέπει να προηγηθούν κατάλληλες ενισχύσεις.
Επιπλέον, εκδόθηκε στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού η πρόσκληση στην οποία περιλαμβάνεται ως δικαιούχος ο δήμος Θεσσαλονίκης, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το έργο «Προμήθεια και εγκατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου 11×11 της Τριανδρίας του Δήμου Θεσσαλονίκης», προϋπολογισμού ύψους έως 199.318€.
Μέσω του προγράμματος χρηματοδοτούνται παρεμβάσεις για τη βελτίωση κι αναβάθμιση αθλητικών υποδομών και εγκαταστάσεων, με σκοπό την εξυπηρέτηση των αθλητών, την βελτίωση της ασφάλειας των αθλούμενων και την ανάδειξη νέων ταλέντων στον Αθλητισμό.