Skip to main content

Ρεμπέκα Τσεπτέγκι: Υπέκυψε στα εγκαύματά της η μαραθωνοδρόμος – Της είχε βάλει φωτιά ο πρώην σύντροφός της

EPA/Istvan Derencsenyi HUNGARY OUT

Την είχε περιλούσει με πετρέλαιο και της έβαλε φωτιά

Υπέκυψε στα σοβαρά τραύματά της η 33χρονη μαραθωνοδρόμος από την Ουγκάντα, Ρεμπέκα Τσεπτέγκι, στην οποία επιτέθηκε ο πρώην σύντροφός της περιλούζοντάς τη με πετρέλαιο και βάζοντάς της φωτιά.

Η επίθεση μάλιστα της προκάλεσε εγκαύματα στο 75% του σώματός της.

Η ομοσπονδία Αθλητισμού της Ουγκάντας, ανέφερε τα εξής:

«Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο της αθλήτριάς μας, Rebecca Cheptegei, νωρίς σήμερα το πρωί, η οποία έπεσε με τραγικό τρόπο θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Ως ομοσπονδία, καταδικάζουμε τέτοιες πράξεις και ζητάμε δικαιοσύνη. Είθε η ψυχή της να αναπαυθεί εν ειρήνη».

Οι γονείς της 33χρονης είχαν δηλώσει ότι το ζευγάρι τσακωνόταν για το ακίνητο που αγόρασε η Τσεπτέγκι για να βρίσκεται κοντά στα πολλά αθλητικά προπονητικά κέντρα της κομητείας Trans Nzoia της Κένυας.

Η 33χρονη αθλήτρια, η οποία τερμάτισε 44η στον Μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Moi Teaching and Referral Hospital (MTRH) στην πόλη Ελντορέτ στην δυτική Κένυα, όπου βρισκόταν σε «κρίσιμη κατάσταση, με εγκάυματα σε περισσότερο από το 80% του σώματος της», όπως ανέφεραν οι θεράποντες ιατροί.

Μέλος του προσωπικού του νοσοκομείου είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο την Τετάρτη, υπό τον όρο της ανωνυμίας, ότι η κατάστασή της επιδεινώθηκε, αφού «ανέπτυξε μια βακτηριακή λοίμωξη από σήψη».

Με πληροφορίες από AFP, BBC