Skip to main content

Τα ρέστα του ο Παναθηναϊκός, τυπική διαδικασία για τον ΠΑΟΚ

UEFA

Το «τριφύλλι» φιλοξενεί τη Λανς με στόχο την ανατροπή στο 2-1 του πρώτου αγώνα, ενώ ο «δικέφαλος» του Βορρά με το 4-0 της Τούμπας θα αποκλειστεί μόνο αν... αυτοκτονήσει

Ευρωπαϊκή βραδιά για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι η αποψινή, με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό να θέλουν να περάσουν στις League phases του Europa και του Conference League.

Ο Παναθηναϊκός έχει το πιο δύσκολο έργο και καλείται να ανατρέψει το εις βάρος του 2-1 της Γαλλίας απέναντι στη Λανς. Στο κατάμεστο από 60.000 φιλάθλους ΟΑΚΑ, το «τριφύλλι» ψάχνει την πρόκριση (21:00, Cosmote Sports2) στους ομίλους του Conference League απέναντι σε έναν ποιοτικό αντίπαλο, ο οποίος θα παραταχθεί χωρίς τους δύο του βασικούς στόπερ.

Ο Ντάνσο παραχωρήθηκε στη Ρόμα, ενώ ο Μεντίνα είναι τιμωρημένος λόγω της κόκκινης που αντίκρισε στο πρώτο ματς. Ο προπονητής των «πρασίνων», Ντιέγκο Αλόνσο, σκέφτεται να ξεκινήσει με τους: Ντραγκόφσκι, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρα, Γεντβάι, Ίνγκασον, Τσέριν, Αράο, Μπακασέτα, Τετέ, Πελίστρι και Ιωαννίδη.

Στην επίσημη συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα, ο ουρουγουανός τεχνικός, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Θα βγούμε από το πρώτο λεπτό παίζοντας το παιχνίδι μας. Με σεβασμό στη Λανς, που παίζει σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Έχουμε μια ευκαιρία. Απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες στο Conference. Θα κυνηγήσουμε την ευκαιρία μας και αυτή είναι η εγγύηση που μπορώ να δώσω. Οι φίλαθλοι το ξέρουν αυτό. Ο αγώνας είναι δύσκολος, αλλά έχουμε μια ευκαιρία και θα την κυνηγήσουμε σε όλο το παιχνίδι. Με ρώτησαν ποιο είναι το μήνυμα για τον κόσμο. Το μήνυμα το έδωσε ο κόσμος. Πιστεύουν. Και εμείς πιστεύουμε. Είμαστε σε ντεζαβαντάζ απέναντι σε μεγάλη ομάδα. Έχουμε, όμως, μια ευκαιρία».

Από κει και πέρα, στις 22:00 ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τη Σάμροκ Ρόβερς, στο Δουβλίνο, στον επαναληπτικό του 4-0 της Τούμπας. Επί της ουσίας ο «δικέφαλος» του Βορρά έχει περάσει με το… ενάμισι πόδι στους ομίλους του Europa League και μόνο αν «αυτοκτονήσει» ποδοσφαιρικά, θα αποκλειστεί από τους Ιρλανδούς. Η διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι μεγάλη και ο προπονητής του κλαμπ, Ραζβάν Λουτσέσκου, περιμένει τη νίκη, η οποία θα δώσει βαθμούς στην Ελλάδα.

Την αποστολή απαρτίζουν οι:  Koτάρσκι, Τσιφτσής, Μπαλωμένος, Βιεϊρίνια, Σάστρε, Γιόνι, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Ράφα Σοάρες, Θυμιάνης, Καμαρά, Σβαμπ, Οζντόεφ, Μουργκ, Κωνσταντέλιας, Τάισον, Ζίβκοβιτς, Ντεσπόντοφ, Τισουντάλι και Τσάλοφ.