Skip to main content

Νίκη αλλά με προβλήματα στην άμυνα ο Ολυμπιακός

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν του Άρη Λεμεσού με 4-2 αλλά ο Μεντιλίμπαρ προβληματίζεται για τα έξι γκολ παθητικό στους δύο τελευταίους αγώνες

Αρκετά καλό βαθμό πήρε ο Ολυμπιακός στον τελευταίο θερινό φιλικό αγώνα της προετοιμασίας του, ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2024-25 και της έναρξης της Σούπερ Λίγκας.

Σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στην Κύπρο οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν τον Άρη Λεμεσού με 4-2 έχοντας πολύ καλή παρουσία μόνο στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Βέλντε ξεχώρισε γι΄ άλλη μια φορά και υπήρξε η κινητήρια δύναμη στην επίθεση της πειραϊκής ομάδας, πείθοντας έως τώρα με τις εμφανίσεις του ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Κατά τα λοιπά, το σχήμα που ξεκίνησε είχε αρκετούς παίκτες που, θεωρητικά, δεν υπολογίζονται για βασικοί, αλλά και πάλι η φιλοσοφία του προπονητή ήταν εμφανής.

Πριν την έναρξη της συνάντησης οι γηπεδούχοι βράβευσαν τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την κατάκτηση του Conference League, όπως και τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς.

Ο Βέλντε είχε δοκάρι στο 11΄, αλλά μέσα σε ένα επτάλεπτο στη συνέχεια ο Ολυμπιακός πέτυχε τρία γκολ. Το σκορ άνοιξε ο Άμπι στο 16΄, ο Βέλντε διπλασίασε στο 21΄ και ο Μπιέλ έγραψε το 0-3 στο 23΄.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι κατέβασαν ταχύτητα, έγιναν επιπόλαιοι και ο Άρης το εκμεταλλεύτηκε για να σκοράρει δις, με τον Μπένγκστον στο 68΄ και τον Σαβό στο 84΄, μειώνοντας σε 3-2.

Το τελικό σκορ (4-2) διαμόρφωσε στο 89΄ ο νεαρός Μπακούλας με απίθανο σουτ, αλλά ο Μεντιλίμπαρ κρατάει τα προβλήματα που εμφάνισε ξανά ανασταλτικά η ομάδα του, η οποία στα τελευταία δύο φιλικά της δέχθηκε συνολικά 6 γκολ.