Skip to main content

Αγνώριστη η ΑΕΚ, μπήκε σε περιπέτεια

Η Ένωση έχασε στην Αρμενία από τη Νόα με 3-1 αν και προηγήθηκε με αποτέλεσμα η ρεβάνς να δυσκολέψει αρκετά

Μια κακή και αγνώριστη επί τα χείρω ΑΕΚ έχασε στην Αρμενία από τη Νόα με 3-1 για τον γ΄ προκριματικό γύρο του Conference League κι έκανε περίπλοκη την υπόθεση της πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς του Δεκαπενταύγουστου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα προηγήθηκε στο σκορ αλλά στη συνέχεια τίποτα δεν λειτούργησε σωστά, με αποκορύφωμα το γκολ που δέχθηκε ο Στρακόσα από τον αντίπαλο τερματοφύλακα!

Στο 8΄ ο Μουκουντί αστόχησε σε κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ του Γκατσίνοβιτς αλλά στο επόμενο κόρνερ του Σέρβου ο Λιβάι Γκαρσία σηκώθηκε ψηλότερα απ΄ όλους και άνοιξε το σκορ στο 22΄.

Αναπάντεχα οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν το ρυθμό τους και στο 33΄ δέχθηκαν την ισοφάριση από ωραία προσπάθεια του Καμερουνέζου Πινσόν.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ είχε αντίπαλο και τον αέρα, κάτι που αποδείχθηκε κομβικό για την εξέλιξη του παιχνιδιού και αποτέλεσε την αφετηρία των δύο επόμενων γκολ της Νόα.

Στο 67ο λεπτό ο τερματοφύλακας των Αρμένιων, Τσαντάρεβιτς, έκανε το γέμισμα με το αριστερό πόδι, ο άνεμος έδωσε ισχυρή ώθηση και περίεργη τροχιά στην μπάλα, που αναπηδώντας στο έδαφος πέρασε πάνω από τον Στρακόσα για το 2-1.

Ο Αλμέιδα έριξε αμέσως στο παιχνίδι Λαμέλα και τον Περέιρα, που προσπάθησαν να ανατρέψουν την κατάσταση αλλά οι γηπεδούχοι ήταν καλά οργανωμένοι ανασταλτικά.

Εύκολα ή δύσκολα οι παίκτες της Νόα όχι μόνο αναχαίτιζαν τις αντίπαλες επιθέσεις αλλά στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων, από ακόμα μία αδράνεια της «κιτρινόμαυρης» άμυνας σε μακρινή μπαλιά, ο Στρακόσα σταμάτησε αρχικά τον Γκρεγκόριο, ο οποίος στο ριμπάουντ έγραψε το 3-1.