Skip to main content

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η χαμένη ευκαιρία του Τσεπτεγκέι

Ο δρομέας από την Ουγκάντα δεν θα καταφέρει να υπερασπιστεί τον Ολυμπιακό τίτλο του στα 5 χλμ.

Ο Τζόσουα Τσεπτεγκέι από την Ουγκάντα, ο οποίος κέρδισε το χρυσό στα 10.000 μέτρα την περασμένη εβδομάδα, δεν θα υπερασπιστεί τον τίτλο του στα 5.000 καθώς επικεντρώνεται στην αποκατάσταση, ανακοίνωσε την Τρίτη η ομοσπονδία στίβου της Ουγκάντα.

Η απόσυρση σημαίνει ότι ο Τσεπτεγκέι δεν θα έχει την ευκαιρία να γίνει ο τρίτος άνδρας στην ιστορία που κερδίζει διαδοχικά χρυσά μετάλλια Ολυμπιακών Αγώνων στα 5.000 μέτρα, μετά τους Λάσε Βίρεν και Μο Φάρα.

Ο Τσεπτεγκέι ήταν προγραμματισμένο να αγωνιστεί στους προκριματικούς 5.000 την Τετάρτη (7/8)). Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής cross-country, Τζέικομπ Κιπλίμο, αποχώρησε επίσης από τον αγώνα, σύμφωνα με την ομοσπονδία.

«Το σώμα τους χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αναρρώσει. Κατά συνέπεια, ο Όσκαρ Τσελίμο θα μας εκπροσωπήσει μόνος», ανέφερε σε ανάρτησή της στο X.

Ο 27χρονος Τσεπτεγκέι κατάκτησε την περασμένη Παρασκευή το χρυσό στα 10 χλμ., το οποίο ονειρευόταν για να αναβαθμίσει το ασημένιο μετάλλιο Τόκιο, έχοντας κερδίσει παγκόσμιους τίτλους το 2022 και το 2023. Ο Κιπλίμο τερμάτισε όγδοος σε αυτόν τον αγώνα.

Πηγή: Reuters