Skip to main content

Βραδιά Ευρώπης για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Οι «Δικέφαλοι» του ελληνικού ποδοσφαίρου θα αγωνιστούν εκτός έδρας στα πρώτα παιχνίδια τους

Οι δύο «Δικέφαλοι» του ελληνικού ποδοσφαίρου, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, ανοίγουν απόψε τις ευρωπαϊκές συμμετοχές των ελληνικών ομάδων στο γ΄ προκριματικό γύρο των διοργανώσεών τους.

Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ θα φιλοξενηθεί στη Σουηδία από την Μάλμε (6/8, 20:00) με στόχο ένα αποτέλεσμα που θα του ανοίξει διάπλατα το δρόμο προς τα πλέι οφ, δηλαδή το τελευταίο εμπόδιο πριν από την είσοδο στο League Stage του νέου Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ρεβάνς θα διεξαχθεί ύστερα από μία εβδομάδα (13/8, 20:30) στην Τούμπα. Σύμφωνα με την κλήρωση που έγινε τη Δευτέρα στην έδρα της UEFA, αν η μακεδονική ομάδα προκριθεί θα αντιμετωπίσει στα πλέι οφ το νικητή του ζευγαριού Σπάρτα Πράγας-Στεάουα Βουκουρεστίου.

«Για μένα υπάρχει ένα ματς αύριο κι ένα σε μία εβδομάδα. Δεν μας ενδιαφέρει τίποτε άλλο. Το μόνο κίνητρο είναι να παίξουμε με τη Μάλμε. Τι παραπάνω κίνητρο να θέλω πέρα από αυτό της πρόκρισης;», αναρωτήθηκε ο Ρασβάν Λουσέσκου.

«Θα είναι ένα δύσκολο ματς. Η Μάλμε είναι γεννημένη να κάνει επιθέσεις και να γεμίζει την αντίπαλη περιοχή με παίκτες. Δεν είναι όμως μόνο το στιλ παιχνιδιού αλλά και το πως θα οργανώσουμε το παιχνίδι μας, θα πρέπει να τους κάνουμε να συγχυστούν. Μιλάμε για δυο ματς και ο αγώνας στην Τούμπα δε θα είναι εύκολος για τη Μάλμε», πρόσθεσε.

Μία ώρα νωρίτερα (19:00) θα έχει ξεκινήσει ο αγώνας στο Γερεβάν της Αρμενίας ανάμεσα στη γηπεδούχο Νόα και την ΑΕΚ, στο πλαίσιο του γ΄ προκριματικού γύρου στο Κόνφερενς Λιγκ.

Θεωρητικά η Ένωση είναι το φαβορί, ωστόσο δεν θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός και ο Ματίας Αλμέιδα έδωσε πρώτος απ΄ όλους το σύνθημα.

«Είναι δύο παιχνίδια. Δύο τελικοί, γιατί όποιος θέλει να συνεχίσει πρέπει να κάνει το επόμενο βήμα. Όπως πάντα εμείς σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους και έχουμε έρθει για να κάνουμε το παιχνίδι μας», υπογράμμισε ο «Πελάδο».

Όταν ρωτήθηκε για τον προσεχή αντίπαλο -σε περίπτωση πρόκρισης- στα πλέι οφ, διευκρίνισε ότι δεν έχει καμία διάθεση να υποτιμήσει την άμεση αντίπαλο της ΑΕΚ.

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για πιθανό αντίπαλο, ενώ δεν έχουμε ξεκινήσει τα παιχνίδια με τον αυριανό αντίπαλο. Θα είναι σαν να υποτιμούμε την ομάδα που παίζουμε αύριο», είπε.