Skip to main content

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Ιπτάμενος» Καραλής έδωσε μετάλλιο στην Ελλάδα

REUTERS/Kai Pfaffenbach

Ο Έλληνας πρωταθλητής έδωσε μεγάλη μάχη και δικαιώθηκε για την επιμονή του με την τρίτη θέση στον τελικό του επί κοντώ

Πριν από τρία χρόνια, στο Τόκιο, ήταν τέταρτος σε έναν τελικό που διεξήχθη υπό βροχή και αέρα. Απόψε (5/8), στο Παρίσι, ο Εμμανουήλ Καραλής έφτασε στη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα κορυφή της καριέρας του: το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν τρίτος στην πρωτεύουσα της Γαλλίας και θα επιστρέψει στην Ελλάδα κομίζοντας στις αποσκευές ένα μικρό αλλά το σημαντικότερο γι΄ αυτόν αντικείμενο, το χάλκινο που κατάκτησε με την αξία και τη σταθερότητά του στα μεγάλα αθλητικά ραντεβού.

Με επίδοση 5,90 μέτρα ο Καραλής συναγωνίστηκε επάξια τον Σαμ Κέντρικς για τη δεύτερη θέση και το ασημένιο, που κατάληξε τελικώς στον Αμερικανό φίλο του με άλμα στα 5,95 μέτρα.

REUTERS/Kai Pfaffenbach

Όσο για την πρώτη θέση; Παρόντος του Αρμάντ Ντουπλάντις στον αγώνα το ερώτημα ήταν για τη 2η και 3η θέση του βάθρου, αφού ο Σουηδός ρέκορντμαν βρίσκεται, κυριολεκτικά, εκτός συναγωνισμού.

Όλα τα άλματα του Ντουπλάντις, ο οποίος πέρασε με την πρώτη προσπάθεια κάθε ύψος στο οποίο τοποθετήθηκε ο πήχης, ήταν «εξωγήινα» σε εκτέλεση και τεχνική.

Ο Σουηδός περνούσε πολύ ψηλότερα σε κάθε προσπάθειά του, κι αφού εξασφάλισε το χρυσό μετάλλιο με άλμα στα 6 μέτρα έκανε Ολυμπιακό ρεκόρ με 6,10μ. βελτιώνοντας την προηγούμενη επίδοση, που ανήκε στον Βραζιλιάνο Τιάγκο (6,03μ.) και είχε σημειωθεί στους Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, στις 15 Αυγούστου 2016.

Κ. Σακελλαροπούλου: Η Ελλάδα πέταξε μαζί του

«Όλη η Ελλάδα πέταξε μαζί του! Θερμά συγχαρητήρια στον εξαιρετικό επικοντιστή μας Εμμανουήλ Καραλή για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού! Του αξίζουν τα καλύτερα, το μέλλον του ανήκει!», αναφέρει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε ανάρτηση της για την επιτυχία του Εμμανουήλ Καραλή και τη διάκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Κ. Μητσοτάκης: Όλη η Ελλάδα περήφανη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον χάλκινο ολυμπιονίκη στο άλμα επί κοντώ Εμμανουήλ Καραλή για την επιτυχία του. Ο πρωθυπουργός ανέφερε:

«Καταπληκτικός Εμμανουήλ Καραλής! «Πέταξε» απόψε και έφτασε στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο.

Μανόλο, θερμά συγχαρητήρια. Όλη η Ελλάδα είναι περήφανη!».


Στ. Κασσελάκης: Πετάξαμε μαζί σου Μανόλο

«Χαμόγελο, πείσμα, δικαίωση. «Πετάξαμε» μαζί σου σήμερα Μανόλο! Συγχαρητήρια», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, σε συγχαρητήρια ανάρτηση του στο Χ για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου από τον Εμμανουήλ Καραλή στο ‘Αλμα επί Κοντώ απόψε στο Παρίσι.


Ν. Ανδρουλάκης: Μας έκανες περήφανους

«Λίγο πριν τον τελικό, μας έστειλε μήνυμα ότι θα αγωνιστεί με την καρδιά και την ψυχή του. Και το έκανε με το παραπάνω!

Συγχαρητήρια Εμμανουήλ για το χάλκινο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ.

Μας έκανες περήφανους!» αναφέρει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο «Χ» (πρώην Twitter)