Skip to main content

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στα προημιτελικά τα κορίτσια του πόλο

REUTERS/Stefan Wermuth

Η Εθνική Γυναικών θα αντιμετωπίσει την Αυστραλία για να διεκδικήσει μια θέση στα ημιτελικά του Παρισιού

Η Εθνική υδατοσφαίρισης των Γυναικών σημείωσε τελικώς τη νίκη που χρειαζόταν για να προκριθεί στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επιβλήθηκε με άνεση 11-4 της Γαλλίας στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε πρώτη φάση του Ολυμπιακού τουρνουά και κατέλαβε την τέταρτη θέση του Β΄ ομίλου, σε ισοβαθμία με την Ιταλία (από την οποία είχε χάσει) και τις «Μπλε».

Η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει στον προημιτελικό της Τρίτης (6/8) την πολύ δυνατή Αυστραλία, ενώ η Γαλλία αποκλείστηκε από τη συνέχεια.

REUTERS/Stefan Wermuth

Μετά το ημίχρονο, που ολοκληρώθηκε ισόπαλο 3-3, οι Ελληνίδες κράτησαν την Γαλλία χωρίς γκολ για σχεδόν 12 λεπτά και με αυτό τον τρόπο βρήκαν ρυθμό στην επίθεση.

Με δύο γκολ από την περιφέρεια, ένα από την Γιαννοπούλου στην κόντρα και σερί 4-0 οι διεθνείς προηγήθηκαν με 6-3, πριν μειώσει με πέναλτι η Βερνού στο τελευταίο λεπτό της τρίτης περιόδου.

Δύο γκολ από Βάσω Πλευρίτου και την Ξενάκη, στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, έκαναν το 9-4 και ουσιαστικά σφράγισαν την ελληνική νίκη, δίνοντας ωστόσο περίεργη τροπή στον αγώνα.

Οι Γαλλίδες ήξεραν ότι αποκλείονται με ήττα από ένα έως επτά γκολ διαφορά αλλά προκρίνονταν (εις βάρος της Ιταλίας) αν η ήττα τους ήταν με διαφορά 8+ γκολ, εξαιτίας ενός αμφιλεγόμενου κανονισμού.

Οι «Μπλε» παράτησαν το παιχνίδι, το οποίο ούτως ή άλλως είχαν χαμένο στην πισίνα από έναν ανώτερο αντίπαλο. Το σκορ έφτασε στο 11-4 και η Ελλάδα μπορούσε να φτάσει στο +8 για να κατακτήσει την τρίτη θέση.

Σε αυτή  την περίπτωση όμως αντίπαλος θα ήταν η πολύ δυνατή Ολλανδία. Η Εθνική κέρδισε αποβολή στην τελευταία επίθεση αλλά δεν εκδήλωσε επίθεση, επιλέγοντας ουσιαστικά ως αντίπαλο την Αυστραλία.