Skip to main content

Ολυμπιακοί Αγώνες: Μέγας Τζόκοβιτς ολοκλήρωσε το Golden Slam

REUTERS/Claudia Greco

Ο  «Νόλε» έγινε μόνο ο πέμπτος παίκτης στην Ιστορία που έχει κερδίσει τα τέσσερα Grand Slam και τον Ολυμπιακό τίτλο

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ολοκλήρωσε το Golden Slam της καριέρας του, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο 37χρονος Σέρβος πάλεψε με τον Ισπανό Κάρλος Αλκαράθ σε έναν υπέροχο αγώνα στον τελικό του Ολυμπιακού μονού των Ανδρών, στο Roland Garros κι αυτή τη φορά τα κατάφερε.

Μετά από την απογοήτευση στο Πεκίνο (2008), το Λονδίνο (2012), το Ρίο ντε Τζανέιρο (2016) και το Τόκιο (2021), ο Τζόκοβιτς δεν θα μπορούσε να στερηθεί τον μοναδικό τίτλο που έλειπε για τόσο καιρό από τη συλλογή του, και δεν τον στερήθηκε.

Ο μεγάλος αυτός τενίστας νίκησε τον Κάρλος Αλκαράθ με 7-6(3), 7-6(2) μπροστά σε ένα εκστασιασμένο κοινό, στο γήπεδο Philippe Chatrier.

Ο  «Νόλε» έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του για να γίνει μόνο ο πέμπτος παίκτης στην Ιστορία που έχει κερδίσει και τα τέσσερα Grand Slam συν τον Ολυμπιακό τίτλο.

Κανένας παίκτης δεν έκανε βήμα προς τα πίσω σε έναν άγριο αγώνα, στον οποίο το πρώτο σετ διήρκεσε μία ώρα και 33 λεπτά, καθώς οι δύο αντίπαλοι πάλευαν για τον έλεγχο σε μια σειρά από μαγευτικά games.

Στον τελευταίο πόντο ο Τζόκοβιτς βρυχήθηκε στον ουρανό και αφού έδωσε τα χέρια με τον Αλκαράθ έπεσε στα γόνατα στο κέντρο του γηπέδου, πριν σκαρφαλώσει στο πλήθος για να χαθεί ανάμεσα στην οικογένεια και τους φίλους του.