Skip to main content

Ολυμπιακοί Αγώνες: Δήλωση προθέσεων από τον Τεντόγλου

REUTERS/Aleksandra Szmigiel

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης χρειάστηκε μόλις το πρώτο άλμα για να προκριθεί στον τελικό της Τρίτης

Ένα άλμα χρειάστηκε στον Μίλτο Τεντόγλου για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στον τελικό του μήκους, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο Ολυμπιονίκης του Τόκιο (2021) ξεκίνησε την υπεράσπιση του τίτλου του εντυπωσιακά, καθώς η πρώτη προσπάθεια μετρήθηκε στα 8,32 μέτρα, υπερκαλύπτοντας το όριο (8,15).

Κατά συνέπεια, ο κορυφαίος αθλητής του κόσμου στο αγώνισμα εστιάζει αποκλειστικά πλέον στον τελικό της Τρίτης (6/8, 21:15μ.), στο «Σταντ ντε Φρανς».

REUTERS/Aleksandra Szmigiel

Ο Τεντόγλου ήταν ο πρώτος αθλητής έπιασε το όριο, δείχνοντας τις διαθέσεις του ενόψει τελικού. Το άλμα του έγινε με κόντρα άνεμο 0.6 και το πάτημά του είχε περιθώριο 12 εκατοστών από τη βαλβίδα.

Αν ο Τεντόγλου κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο θα γίνει ο μόλις δεύτερος αθλητής στην Ιστορία της διοργάνωσης με δύο διαδοχικά χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια, μετά τον θρυλικό Καρλ Λιούις που πρώτευσε σε τέσσερις συνεχείς Ολυμπιακούς Αγώνες: 1984, 1988, 1992, 1996.

Παπατζιλίκια…

Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ αργότερα, δήλωσε ότι αν τον ευνοήσουν οι συνθήκες θα βγάλει ρεκόρ στον τελικό.

«Το στάδιο είναι πολύ καλό και ο αγωνιστικός χώρος γρήγορος. Το μόνο αρνητικό ότι είχε λίγο κρύο για εμάς τους Έλληνες που έχουμε συνηθίσει στη ζέστη. Είχε και λίγο αντίθετο άνεμο, τον ένιωθα τον αέρα», σχολίασε.

«Κατά τα άλλα, δεν ήταν τίποτα για μένα να κάνω 8,15 ή και 8,30. Νιώθω ότι μπορώ να πηδήξω πάρα πολύ παραπάνω. Αυτό για μένα σήμερα ήταν απλό».

Όπως αποκάλυψε, το άλμα του ήταν χωρίς ρίσκο: «Ήταν μια ελεγχόμενη προσπάθεια, θα δούμε σε δύο μέρες. Εκεί θα πάω όλα μέσα και όπου πάει. Αυτοί που λένε ότι ο ελαστικός τάπητας στο Παρίσι είναι 2% πιο γρήγορος, νομίζω ότι είναι… παπατζιλίκια».

Και εξήγησε: «Εμένα με βοηθάνε τα στάδια που είναι σκληρό τσιμέντο από κάτω. Εδώ μοιάζει με αυτό του Τόκιο, αλλά σε… άλλο χρώμα. Έχω καλύτερη αίσθηση σε αυτήν την επιφάνεια, πηδάω πιο καλά».

Το καλύτερο, ωστόσο, το κρατούσε για το τέλος: «Αν με ευνοήσει ο καιρός μπορώ να κάνω ρεκόρ. Δεν είναι εύκολο, πρέπει να σε ευνοήσουν και οι συνθήκες. Αν πραγματικά έχει καλή μέρα, μπορεί μέχρι και ρεκόρ».