Skip to main content

Ολυμπιακοί Αγώνες: Έκανε το καθήκον της και περιμένει η Εθνική

REUTERS/Michael Conroy

Η ελληνική ομάδα νίκησε την Αυστραλία των NBAers και αναμένει χείρα βοηθείας από τους Σέρβους

Η Ελλάδα έπαιξε σύμφωνα με τις δυνατότητές της, νίκησε την Αυστραλία με 77-71 στο πλαίσιο της 3ης (και τελευταίας αγωνιστικής) του Α΄ ομίλου στο Ολυμπιακό τουρνουά του Παρισιού και κατέλαβε την τρίτη θέση.

Πλέον, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα περιμένει για να μάθει αν θα είναι η μία από τις δύο καλύτερες τρίτες των ομίλων για να συνεχίσει την πορεία του από τη Λιλ στο Παρίσι και στην προημιτελική φάση.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπερκεράσει το Νότιο Σουδάν, επίσης τρίτο στον όμιλό του. Οι Αφρικανοί, που βρίσκονται έως τώρα στο -6, έχουν αύριο (3/8, 22:00) το δύσκολο παιχνίδι με την Σερβία.

Για να προκριθεί η ελληνική ομάδα στην οκτάδα χρειάζεται νίκη των «Πλάβι» με  3+ πόντους. Ωστόσο, υπάρχει κι άλλο σενάριο που δίνει πρόκριση στην Ελλάδα, ακόμα κι αν η Σερβία νικήσει με 2 πόντους. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει το Νότιο Σουδάν να σημειώσει λιγότερους από 57 πόντους.

Στο αγωνιστικό σκέλος, η «επίσημη αγαπημένη» εμφανίστηκε στο παρκέ με το «μαχαίρι στα δόντια». Ο όμιλός της, που χαρακτηρίστηκε «γκρουπ του θανάτου» καθώς τον συνθέτουν οι τέσσερις από τις καλύτερες οκτώ ομάδες των Αγώνων, ποτέ δεν τρόμαξε την Ελλάδα, παρά τις in extremis ήττες από Καναδά και Ισπανία.

Η ελληνική ομάδα έφτασε τη διαφορά ακόμα και στους 19 πόντους (55-36) όσο είχε δυνάμεις, ενώ δεν πήρε από σήμερα την απευθείας πρόκριση επειδή το τελευταίο σουτ του αγώνα, που ήταν από τον Καλάθη για τρεις πόντους, αστόχησε.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδωσε ακόμα μία παράσταση τους Αγώνες του Παρισιού με 20 πόντους (7/9 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 3/7 βολές), 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα, ενώ τρομερή εμφάνιση έκανε και ο Τόμας Γουόκαπ.

Ο γκαρντ της Εθνικής μέτρησε 18 πόντους (3/7 δίποντα, 4/7 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ και εκπληκτικές άμυνες στους αντίπαλους περιφερειακούς, ενώ όλοι όσοι αγωνίστηκαν έδωσαν το άπαν των δυνάμεών τους.

Οι «κοντοί» των «Boomers» (Πάτι Μιλς, Ντάισον Ντάνιελς, Τζος Γκίντι) πέτυχαν μαζί 33 πόντους αλλά ήταν άστοχοι (11/30 σουτ).