Skip to main content

Παπακωνσταντίνου – Γκαϊδατζής: Ξέραμε τι μπορούμε να καταφέρουμε

REUTERS/Yara Nardi

Οι Ολυμπιονίκες κωπηλάτες εστίασαν στον κοινό αγώνα τους υπό αντίξοες κάποιες φορές συνθήκες

Στην πρώτη συμμετοχή τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής πανηγύρισαν μετάλλιο, κατακτώντας το χάλκινο στο σκιφ ελαφρών βαρών.

Μάλιστα, οι δύο Έλληνες Ολυμπιονίκες διεκδίκησαν ως το τέλος τη δεύτερη θέση στο βάθρο, την οποία έχασαν για εκατοστά του δευτερολέπτου.

Μετά την απονομή των μεταλλίων τους, οι δύο κωπηλάτες μίλησαν στις δηλώσεις τους για τη μεγάλη δουλειά που έχουν ρίξει στις προπονήσεις, της οποίας τους καρπούς απολαμβάνουν τώρα.

«Αυτό το μετάλλιο ανήκει σε όλη την οικογένειά μου, σε όλους αυτούς που μας έχουν στηρίξει, στους προπονητές μας, που μας έβαλαν στο άθλημα και αυτούς που μας πήραν στην Εθνική ομάδα. Σε αυτούς που μας έκαναν τους χαρακτήρες που είμαστε, που δουλεύουμε και δεν τα παρατάμε», υπογράμμισε στις δηλώσεις του, μετά τις απονομές, ο Γκαϊδατζής.

«Δεν ξέρω αν οι Έλληνες μάς ήξεραν, αλλά εμείς ξέραμε από τι είμαστε φτιαγμένοι και τι μπορούμε να καταφέρουμε. Στην προπόνηση δουλεύουμε σκληρά, είμαστε μονίμως σε ένα σκοτάδι… Ευχαριστώ τον Αντώνη, γιατί αν δεν μπορούσα καμιά φορά να αντεπεξέλθω, ήταν εκεί. Είμαστε εκεί για να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο, πεθαίνουμε στην προπόνηση κι αυτό το μετάλλιο είναι ο καρπός της δουλειάς μας».

Από την πλευρά του, ο Παπακωνσταντίνου σημείωσε: «Ποτέ δεν θεώρησα ότι στερήθηκα κάτι, είναι επιλογή μου να είμαι στο κοινόβιο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι αυτό που ήθελα να κάνω, έτσι είναι ο χαρακτήρας μου. Η πίεση της προπόνησης είναι αυτό που με γεμίζει. Δεν θεωρώ ότι έχω στερηθεί κάτι, νιώθω την οικογένειά μου δίπλα μου, ακόμη και όταν είχαμε κάποια πισωγυρίσματα ήταν δίπλα μου. Ένα ευχαριστώ στην οικογένειά μου, όχι μόνο την εξ αίματος».

Και συμπλήρωσε: «Στους προπονητές μας που ήταν σε κάθε προπόνηση μαζί μας και στερούνται διπλά. Αυτοί είναι οι ήρωες πίσω από την επιτυχία μας. Ένα ευχαριστώ στον Πέτρο, γιατί χωρίς αυτόν δεν θα ήμουν εδώ. Είχα προσπαθήσει στο Τόκιο αλλά δεν τα είχα καταφέρει. Πέρσι είχαμε ένα πισωγύρισμα, αλλά αυτό μας έκανε ακόμη πιο δυνατούς για να πάρουμε την πρόκριση πριν δύο μήνες. Ενώ ήμασταν αουτσάιντερ ήρθαμε και πήραμε αυτό το μετάλλιο, που για μας έχει τεράστια αξία».