Skip to main content

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Χάλκινοι» οι Παπακωνσταντίνου, Γκαϊδατζής

EPA/ALI HAIDER

Για το ελληνικό πλήρωμα ήταν η πρώτη συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Τρίτο μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Μετά το τζούντο (Τσελίδης) και την κολύμβηση (Χρήστου) ήταν η σειρά των Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρου Γκαϊδατζή να ανεβάσουν την Ελλάδα στο πόντιουμ των νικητών.

Οι Έλληνες πρωταθλητές κατέλαβαν την τρίτη θέση στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών, ύστερα από πολύ μεγάλη μάχη με το ιταλικό πλήρωμα για τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο.

Στην πρώτη συμμετοχή τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες κατάφεραν να χαρίσουν το 5o Ολυμπιακό μετάλλιο στην ελληνική κωπηλασία, μετά από εκείνα των Πολύμερου-Σκαθίτη (χάλκινο) στο διπλό ελαφρύ το 2004, Πολύμερου-Μούγιου (ασημένιο) στο Πεκίνο το 2008, Τσιάβου-Γιαζιτζίδου (χάλκινο) το 2012 στο Λονδίνο και το χρυσό του Στέφανου Ντούσκου στο Τόκιο.

Παπακωνσταντίνου και Γκαϊδατζής πέρασαν τη γραμμή του φίνις με χρόνο 6:13.44, ενώ οι ασημένιοι Ιταλοί Στέφανο Όππο και Γκάμπριελ Σοάρες έφεραν χρόνο 6:13.33. Οι Έλληνες κωπηλάτες απώλεσαν το ασημένιο μετάλλιο για 11 κλάσματα του δευτερολέπτου.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Ιρλανδοί Φιντάν ΜακΚάρθι και Πολ Ο’Ντόνοβαν με επίδοση 6:10.99, οι οποίοι ήταν «χρυσοί» στο ίδιο αγώνισμα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.