Skip to main content

Ελλάδα – Αυστραλία: Πού και πότε θα δείτε τον αγώνα επιβίωσης της Εθνικής μπάσκετ

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Τι χρειάζεται για να συνεχίσει τον δρόμο της στη Γαλλία η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη - Τα σενάρια που της δίνουν το εισιτήριο

Η ώρα της κρίσεως για την Εθνική μπάσκετ έφτασε. Η επίσημη αγαπημένη των Ελλήνων καλείται να δώσει τα πάντα απέναντι στην ισχυρότατη Αυστραλία για να διεκδικήσει μία νίκη, που θα της επιτρέψει να συνεχίσει τον δρόμο της στη Γαλλία.

Μετά τις ήττες της από Καναδά και Ισπανία (δύο αγώνες στους οποίους πάλεψε την ανατροπή έως τέλους, άλλα δεν την πέτυχε), σήμερα η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη αγωνίζεται για την επιβίωσή της.

Τα 3 σενάρια πρόκρισης

Για να προκριθεί η Εθνική Ελλάδος πρέπει να ισχύσει ένα από τα τρία ακόλουθα σενάρια:

  • Νίκη επί της Αυστραλίας έστω με έναν πόντο και νίκη της Ισπανίας επί του Καναδά (2/8, 18:15). Σε αυτή την περίπτωση η Εθνική θα είναι τρίτη σε ισοβαθμία με τους Αυστραλούς κι ελπίζει πως θα πάρει την πρόκριση ως μία από τις δύο καλύτερες τρίτες του τουρνουά.
  • Ελληνική νίκη από 3 έως 9 πόντους και νίκη του Καναδά επί της Ισπανίας. Σε αυτή την περίπτωση η Εθνική θα είναι τρίτη σε ισοβαθμία με Αυστραλούς και Ισπανούς κι ελπίζει πως θα προκριθεί ως μία από τις δύο καλύτερες τρίτες του τουρνουά.
  • Με νίκη της Εθνικής με 10 ή περισσότερους πόντους και νίκη του Καναδά επί της Ισπανίας, η ομάδα μας θα είναι δεύτερη σε τριπλή ισοβαθμία με Αυστραλία και Ισπανία.

Ο αγώνας αρχίζει στις 14:30 το μεσημέρι και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ-1

Δείτε το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών σήμερα⇓

Ολυμπιακοί Αγώνες: Σε κωπηλασία και μπάσκετ τα φώτα