Skip to main content

Η ΑΕΚ με περίπατο και τεσσάρα πέρασε την Ίντερ ντ’ Εσκάλδες

Ανεβάζοντας την απόδοσή της στο δεύτερο ημίχρονο, η Ένωση επικράτησε εύκολα με 4-0 στην Ανδόρα και πήρε το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League.

Η ΑΕΚ έκανε το αυτονόητο απόψε στην Ανδόρα, νίκησε με 4-0 την Ίντερ ντ’ Εσκάλδες και πήρε το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League με επιμέρους σκορ 8-3.

Η ΑΕΚ παρά το γεγονός πως δεν είχε καλή εικόνα, κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 1-0 και να «καθαρίσει» επί της ουσίας την πρόκριση από νωρίς. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και στο 18′ είχαν δοκάρι έπειτα από κόντρα στην Χατζισαφί ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Στρακόσα έδιωξε σε κόρνερ την προσπάθεια του Ντε λα Τόρε.

Στο 29′ η Ένωση άνοιξε το σκορ χάρη στην ατομική ποιότητα του Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο πλεκτό. Στο 43′ ο Στρακόσα είπε ξανά «όχι» στον Ντε λα Τόρε, με τον «δικέφαλο» να έχει στη τελευταία φάση του ημιχρόνου, μία καλή στιγμή με σουτ του Γιόνσον που πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ ήταν καλύτερη, απείλησε με τον Μάνταλο στο 64′ και στο 75′ η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα πέτυχε και δεύτερο γκολ, με τον Λιβάι Γκαρσία που έπειτα από μπαλιά του Χατζισαφί, νίκησε από κοντά τον αντίπαλο κίπερ.

Στο 83′ ο Άμραμπατ μετά από κάθετη του Μάνταλου έγραψε το 3-0, ενώ στο 86′ ο Λιβάι πέτυχε χατ-τρικ ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 4-0 μετά από πάσα του Λιούμπισιτς.

Επόμενος αντίπαλος της ΑΕΚ, στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League, θα είναι η Νόα από την Αρμενία.