Skip to main content

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Καρίνι εγκατέλειψε τον αγώνα με ψηλά το κεφάλι

REUTERS/Isabel Infantes

Η αντίπαλος της Ιταλίδας πυγμάχου είχε αποτύχει σε τεστ καταλληλότητας φύλου για το Παγκόσμιο του 2023 αλλά κρίθηκε επιλέξιμη για το Παρίσι

Η Ιταλίδα πυγμάχος Άντζελα Καρίνι, η οποία εγκατέλειψε τον αγώνα της στο γύρο των «16» εναντίον της Αλγερινής Ιμάν Κελίφ μετά από 46 δευτερόλεπτα την Πέμπτη (1/8), λέει ότι δεν θεωρεί τον αγώνα ως ήττα.

Η αντίπαλος της Καρίνι βρέθηκε στο επίκεντρο επειδή απέτυχε σε ένα τεστ καταλληλότητας φύλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023.

Η Κελίφ, με ασημένιο στην ίδια διοργάνωση το 2022, αποκλείστηκε ώρες πριν από τον αγώνα της για το χρυσό μετάλλιο στο Νέο Δελχί, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν πληρούσε τα κριτήρια επιλεξιμότητας της Διεθνούς Ένωσης Πυγμαχίας (IBA).

Ωστόσο, κρίθηκε επιλέξιμη για να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, που διοργανώνονται από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Στον αγώνα της Πέμπτης, η Καρίνι πήγε στον προπονητή της μετά από 30 δευτερόλεπτα για να φτιάξει το κάλυμμα της κεφαλής, αλλά αφού συνέχισε για λίγο τον αγώνα επέστρεψε στη γωνία της και σταμάτησε, φεύγοντας γρήγορα από το ρινγκ.

Αργότερα, εξήγησε ότι είχε αποφασίσει να μην παλέψει αφού ένιωσε έντονο πόνο στη μύτη της. «Για μένα, δεν είναι ήττα. Για μένα, όταν ανεβαίνεις σε αυτά τα σχοινιά είσαι ήδη πολεμιστής, είσαι ήδη νικητής», είπε η 25χρονη Καρίνι.

«Ανεξάρτητα από όλα είναι εντάξει, μια χαρά. Δεν έχασα απόψε… Έκανα μόνο τη δουλειά μου ως μαχητής. Μπήκα στο ρινγκ και πάλεψα. Δεν τα κατάφερα. Βγαίνω με το κεφάλι ψηλά και με ραγισμένη καρδιά».

«Είμαι μια ώριμη γυναίκα. Το ρινγκ είναι η ζωή μου. Πάντα ήμουν πολύ ενστικτώδης. Και όταν νιώθω ότι κάτι δεν πάει καλά, δεν τα παρατάω. Είναι να έχεις την ωριμότητα να σταματήσεις. Είναι να έχεις την ωριμότητα να πεις, “εντάξει, φτάνει”».

Παρά τον αποκλεισμό της από την Κελίφ, η Καρίνι είπε ότι δεν τρέφει κανένα κακό συναίσθημα για την Αλγερινή. «Της εύχομαι να συνεχίσει μέχρι το τέλος και να είναι ευτυχισμένη. Είμαι κάποια που δεν κρίνω κανέναν. Δεν είμαι εδώ για να κρίνω», είπε ο Καρίνι.

Ο αγώνας της Καρίνι με την Κελίφ υπήρξε θέμα πολλών συζητήσεων στην Ιταλία, με την υπουργό Οικογένειας της χώρας, Εουτζένια Ροτσέλα και τον υπουργό Αθλητισμού, Αντρέα Αντόμπι, να εκφράζουν ανησυχία για τους κανόνες επιλεξιμότητας, την Τετάρτη.

Ερωτηθείσα εάν αισθάνθηκε επιβαρυμένη από αυτό, η Καρίνι είπε: «Δεν το έκανα. Για μένα, δεν ήταν πράγματα που με σταμάτησαν ή με εμπόδιζαν ψυχικά.
Μπήκα στο ρινγκ και είπα, “θα τα δώσω όλα όσα έχω, ανεξάρτητα από το άτομο που έχω απέναντί ​​μου, που δεν με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή”».

«Έπρεπε να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Έτσι, όσον αφορά όλες τις διαμάχες, δεν με ενδιέφεραν ποτέ. Μπήκα και ήθελα απλώς να κερδίσω».

Ο Ιταλός προπονητής της πυγμαχίας, Εμανουέλε Ρεντζίνι, είπε ότι στην Καρίνι είχε δοθεί η επιλογή να αποχωρήσει από τον αγώνα. «Την ρώτησα, “Άντζελα, αν δεν θέλεις να ανέβεις, ας μην πάμε”», είπε ο Ρεντζίνι.

«Αλλά μου είπε όχι, “αυτοί είναι οι Ολυμπιακοί μου, αγωνίστηκα να είμαι εδώ, θέλω να παλέψω για το μετάλλιό μου”. Ήταν πολύ αποφασισμένη να το κάνει.
Την υποστήριξα. Δεν φανταζόμουν τέτοιο αποτέλεσμα. Ποτέ δεν είχε αμφιβολίες, ήθελε να παλέψει».

Πηγή: Reuters