Skip to main content

Είναι το πιο εντυπωσιακό στάδιο στον κόσμο. Και πολύ σύντομα… θα εξαφανιστεί

Eiffel Tower Stadium, REUTERS/Louisa Gouliamaki

Μέσα σε όλα τα "στραβά" της διοργάνωσης, υπάρχει κάτι που αρέσει σε όλους - Αλλά δεν θα υπάρχει για πολύ

Οι πρώτες μέρες των Ολυμπιακών Αγώνων είναι πάντα ένα κονσέρτο… παραπόνων. Και το Παρίσι δεν είναι εξαίρεση. Έκαναν αυτό λάθος, αυτό υπερβολικά μεγάλο, εκείνο πολύ μικρό, τις πισίνες ρηχές, τα σκοπευτήρια θυμίζουν σάουνες. Τα κρεβάτια είναι σκληρά, το φαγητό πολύ περίεργο και ο Σηκουάνας απλά δεν καθαρίζει με τίποτα.

Αλλά υπάρχει κάτι το οποίο οι Γάλλοι δεν θα μπορούσαν να φτιάξουν καλύτερα. Το στάδιο του Πύργου του Άιφελ, στο οποίο πραγματοποιούνται οι αγώνες beach volley.

Βρίσκεται στο Champ de Mars και είναι η πανέμορφη αθλητική αρένα για ένα άθλημα απολύτως ταιριαστό στους Θερινού Αγώνες. Το beach volley είναι διασκεδαστικό, δυνατό, θορυβώδες. Ο εκφωνητής ξεσηκώνει τον κόσμο, από τα ηχεία ακούγονται επιτυχίες της ποπ και όλοι φαίνεται να περνούν υπέροχα.

Το ίδιο στάδιο, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί και για το ποδόσφαιρο με παίχτες με απώλεια όρασης στους Παραολυμπιακούς, είναι ένας τρόπος για να ζήσετε τον Πύργο του Άιφελ χωρίς καν να τον επισκεφτείτε. Και τη νύχτα χαμηλώνουν τα φώτα του γηπέδου για το λαμπερό σόου του Πύργου. Για αθλητές και θεατές είναι απλά… μαγεία.

Οι άλλοι έπαθαν, οι Γάλλοι έμαθαν

Ποιο είναι όμως το καλύτερο στοιχείο του; Είναι προσωρινό! Έχοντας μάθει από τα παθήματα της Αθήνας και άλλων πόλεων που είδαν τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις να μαραζώνουν αναξιοποίητες, οι Γάλλοι αποφάσισαν να κατασκευάσουν στάδια.. προσωρινά.

Με του που θα τελειώσουν οι οι Αγώνες Αγώνες του 2024, θα καταστραφεί. Ο Πύργος του Άιφελ θα παραμείνει εκεί, beach volley θα έχουμε για πάντα, αλλά το ομορφότερο στάδιο στον κόσμο… θα έχει απλά εξαφανιστεί.