Skip to main content

Ολυμπιακοί Αγώνες: Επέστρεψε η Μπάιλς, ήρθε το χρυσό για τις ΗΠΑ

REUTERS/Hannah Mckay

Η κορυφαία γυμνάστρια έλαμψε στον τελικό του ομαδικού Γυναικών όπου οι ΗΠΑ πρώτευσαν με διαφορά σχεδόν 6.000 βαθμών από τη δεύτερη Ιταλία

Η Σιμόν Μπάιλς κατάκτησε το πέμπτο της χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, καθώς έκανε απόψε μια θριαμβευτική επιστροφή στον τελικό της γυμναστικής Γυναικών στους Αγώνες του Παρισιού.

Η εκπληκτική Αμερικανίδα ενίσχυσε έτι περαιτέρω τη λάμψη και τη φήμη της ως μία από τις μεγαλύτερες αθλήτριες όλων των εποχών, μόλις τρία χρόνια μετά την αποχώρησή της από την ίδια διοργάνωση στους Αγώνες του Τόκιο (2021).

Η Μπάιλς, η πιο πολυβραβευμένη γυμνάστρια στην Ιστορία και με πέντε χρυσά μετάλλια πια στη συλλογή της μετά τα τέσσερα στο Ρίο ντε Τζανέιρο, βοήθησε να κερδίσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες το 11ο Ολυμπιακό μετάλλιο στο ομαδικό αγώνισμα Γυναικών με καλή απόδοση και στα τέσσερα όργανα.

Με το κοινό να συσπειρώνεται πίσω από την Μπάιλς και τις συναθλήτριές της εν τη απουσία της της γαλλικής ομάδας που απέτυχε να προκριθεί στον τελικό, οι Ηνωμένες Πολιτείες τερμάτισαν με 5.802 βαθμούς μπροστά από τη δεύτερη Ιταλία!

Οι Ιταλίδες κέρδισαν το πρώτο γυναικείο Ολυμπιακό μετάλλιο μετά τους Αγώνες του 1928, ενώ ένα  απίστευτο άλμα από την Ρεμπέκα Αντράντε έδωσε στην Βραζιλία το χάλκινο, που είναι το πρώτο της μετάλλιο στο αγώνισμα.