Skip to main content

Ολυμπιακοί Αγώνες: Δεύτερη νίκη για την ελληνική ανδρική ομάδα πόλο

REUTERS/Gonzalo Fuentes

Μετά τη Ρουμανία η «γαλανόλευκη» νίκησε και το Μαυροβούνιο, στη διαδικασία των πέναλτι, και είναι δεύτερη στον όμιλό της

Η Εθνική υδατοσφαίρισης των Ανδρών διπλασίασε τις νίκες της στο Ολυμπιακό τουρνουά του Παρισιού, έχοντας ωστόσο απώλεια βαθμού.

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με το Μαυροβούνιο, η ελληνική ομάδα επικράτησε με 17-16 στα πέναλτι και βρίσκεται στη δεύτερη θέση του Α΄ ομίλου με πέντε βαθμούς, πίσω από την «απόλυτη» Ιταλία.

Η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε ισόπαλη 12-12, με τους Μαυροβούνιους να ισοφαρίζουν δύο δευτερόλεπτα πριν τη λήξη.

Προηγουμένως οι Μαυροβούνιοι συντηρούσαν μια διαφορά δύο τερμάτων, με τον Καλογερόπουλο να ισοφαρίζει στα 4΄08΄΄ πριν το τέλος.

Ο Βίντοβιτς έδωσε ξανά προβάδισμα στο Μαυροβούνιο αλλά ο Σκουμπάκης ισοφάρισε εκ νέου και ο Βλαχόπουλος έκανε το 12-11 για την Ελλάδα, 29 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη.

Ο πάγκος των Μαυροβούνιων πήρε τάιμ-άουτ, οι διαιτητές χρέωσαν αποβολή στον Σκουμπάκη και ο Ράντοβιτς, στα δύο δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, διαμόρφωσε το 12-12 στέλνοντας τον αγώνα στα πέναλτι.

Στην πρώτη εκτέλεση ο Τζούρτζιτς «σημάδεψε» το δοκάρι, για να ακολουθήσουν μόνο εύστοχες προσπάθειες με τελευταία εκείνη του Αργυρόπουλου, που έδωσε και τη νίκη.

Στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Α΄ ομίλου η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη 1 Αυγούστου (11:30) τις Ηνωμένες Πολιτείες