Skip to main content

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Λύγισε» η Σάκκαρη και αποκλείστηκε

REUTERS/Violeta Santos Moura

Στη φάση των «16» ολοκληρώθηκε η παρουσία της Ελληνίδας τενίστριας στο Παρίσι, καθώς ηττήθηκε με 2-1 σετ από την Κόστιουκ

Δεν τα κατάφερε η Μαρία Σάκκαρη και αποκλείστηκε στις «16» του τουρνουά τένις στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Η Ελληνίδα τενίστρια μετά από 2 ώρες και 50 λεπτά, ηττήθηκε από την Μάρτα Κόστιουκ με 2-1 σετ, αν και είχε επικρατήσει στο πρώτο σετ.

Η Ελληνίδα τενίστρια μπήκε πολύ άσχημα στο παιχνίδι και βρέθηκε πίσω με 3-0. Άμεσα, όμως, κατάφερε να επιστρέψει, να βγάλει αντίδραση, να κάνει το 3-3 και τελικά να πάρει το πρώτο σετ με 6-4, δείχνοντας πνευματικά έτοιμη για την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Στο δεύτερο σετ οι δύο αθλήτριες πήγαν χέρι-χέρι(5-5) και όλα κρίθηκαν στο φινάλε. Η Σάκκαρη ήταν πιο συγκεντρωμένη στα κρίσιμα σημεία, προηγήθηκε με 6-5 αλλά η Κόστιουκ απάντησε με 6-6 και οι δύο αθλήτριες έφτασαν στο τάι-μπρέικ.

Στο 3-3, η Σάκκαρη «έσπασε» το σερβίς της αντιπάλου, προηγήθηκε με 4-3 αλλά η Κόστιουκ πέρασε μπροστά με 5-4, πριν την απόλυτη ισορροπία του 5-5. Η αθλήτρια από την Ουκρανία ελαχιστοποίησε τα λάθη της και έφερε το παιχνίδι στα ίσια, οδηγώντας την αναμέτρηση σε τρίτο σετ.

Σε ένα σετ όπου η Κόστιουκ προηγήθηκε με 3-1, βάζοντας βάσεις επικράτησης. Η Σάκκαρη, όμως, έκανε break στο break και ισοφάρισε, 3-3.

Το νούμερο 7 της παγκόσμιας κατάταξης έφτασε κοντά σε νέο break, το έχασε στις λεπτομέρειες και η αθλήτρια από την Ουκρανία πήρε ψυχολογικό προβάδισμα και προηγήθηκε με 5-3.

Η εκπρόσωπος της Ελλάδας, όμως, έκανε break, μείωσε σε 5-4 αλλά δεν κατάφερε να ξαναμπεί στο ματς και έχασε με 6-4.

Η Κόστιουκ στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει την Ντόνα Βέκιτς από την Κροατία.