Skip to main content

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πώς προκρίνεται η Εθνική μπάσκετ – Τα σενάρια

Hellenic BasketBall Federation

Την τελευταία στιγμή θα κριθεί η πρόκριση - Όλα ανοιχτά

Ζωντανή κράτησε την υπόθεση πρόκριση για την Ελλάδα, που ηττήθηκε σήμερα από την Ισπανία, ο Καναδάς, με τη νίκη του νωρίτερα επί της Αυστραλίας. Αν νικούσαν οι Αυστραλοί, η χώρα μας θα είχε αποκλειστεί από σήμερα από τη συνέχεια, ακόμα κι αν τους κερδίσει την Παρασκευή (14:30).

update 2/8: Μετά τη νίκη επί της Αυστραλίας, δείτε τι χρειάζεται η Εθνική μπάσκετ για να προκριθεί. Ποιο αποτέλεσμα περιμένει. 

Εθνική μπάσκετ: Μετά τη νίκη επί της Αυστραλίας, τι χρειάζεται για να πάρει την πρόκριση

Τώρα, ωστόσο, ένα ένα το μόνο σίγουρο: η Εθνική ανδρών στο μπάσκετ θέλει μόνο νίκη απέναντι στα «καγκουρό», για να περάσει στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων, στο Παρίσι.

Τότε, τα σενάρια είναι τρία:

  1. Με νίκη επί της Αυστραλίας έστω με έναν πόντο και νίκη της Ισπανίας επί του Καναδά (2/8, 18:15), η Εθνική μας είναι τρίτη σε ισοβαθμία με τους Αυστραλούς και ελπίζει πως θα πάρει την πρόκριση ως μία από τις δύο καλύτερες τρίτες του τουρνουά.
  2. Με ελληνική νίκη από 3 έως 9 πόντους και νίκη του Καναδά επί της Ισπανίας, η Εθνική μας είναι τρίτη σε ισοβαθμία με Αυστραλούς και Ισπανούς και ελπίζει πως θα προκριθεί ως μία από τις δύο καλύτερες τρίτες του τουρνουά.
  3. Με νίκη της Εθνικής μας με 10 ή περισσότερους πόντους την Αυστραλία και νίκη του Καναδά επί της Ισπανίας, η ομάδα μας είναι δεύτερη σε τριπλή ισοβαθμία με Αυστραλία και Ισπανία.