Skip to main content

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ήττα της Ελλάδας από τον κακό δαίμονα, Ισπανία

REUTERS/Evelyn Hockstein

Η Ελλάδα πάλεψε πολύ επιστρέφοντας από το -16, ισοφάρισε λίγο πριν το τέλος (71-71) αλλά στα κρίσιμα σημεία δεν μπήκαν τα σουτ

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ ηττήθηκε από την Ισπανία με 84-77 στο πλαίσιο του Α΄ ομίλου στο Ολυμπιακό τουρνουά του Παρισιού.

Ο δρόμος για την πρόκριση δυσκόλεψε πια για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, που είχε χάσει στην πρεμιέρα και από τον Καναδά, οπότε όλα θα παιχθούν στον αγώνα με την Αυστραλία.

Το παιχνίδι με τους «Μπούμερς» την Παρασκευή 2 Αυγούστου (14:30) θα κρίνει, κατά πάσα πιθανότητα, την τρίτη θέση, που ενδεχομένως θα δώσει και την πρόκριση στα προημιτελικά, υπό την προϋπόθεση ότι οι Αυστραλοί θα χάσουν από τους Καναδούς.

Η «Ρόχα» βρέθηκε σε μεγάλη μέρα περιφερειακά (11/17 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο) κι αυτό της επέτρεψε όχι μόνο να επιστρέψει (3-9, 10-17) αλλά και να προηγηθεί με 16 πόντους (51-35) στην πρώτη κατοχή της τρίτης περιόδου.

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ασταμάτητο και τον Τολιόπουλο συμπαραστάτη στην επίθεση, η ελληνική ομάδα κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ ισοφαρίζοντας σε 71-71 και 73-73, αλλά παρότι είχε τις ευκαιρίες, το προσπέρασμα δεν ήρθε ποτέ γιατί δεν μπήκαν τα σουτ.

Ο Γιάννης ήταν και πάλι μια ομάδα μόνος του, με 27 πόντους (12/16 δίποντα, 3/5 βολές, 11 ριμπάουντ), 3 ασίστ και 2 κλεψίματα, ενώ ο Τολιόπουλος πρόσθεσε 14 με 4/6 τρίποντα.