Skip to main content

Νικητής στο Βέλγιο ο Χάμιλτον

REUTERS/Leonhard Foeger

Για να συμβεί αυτό ακυρώθηκε ο Ράσελ, επειδή το μονοθέσιό του ήταν ελαφρύτερο από το προβλεπόμενο

Με μια μεγάλη ανατροπή ολοκληρώθηκε το βελγικό Γκραν Πρι, καθώς άλλος τερμάτισε πρώτος και άλλος αναδείχθηκε, εν τέλει, νικητής.

Οι αγωνοδίκες ακύρωσαν τον πρωτεύσαντα Τζορτζ Ράσελ επειδή το μονοθέσιο της Mercedes βρέθηκε ενάμισι κιλό ελαφρύτερο από το ελάχιστο όριο των 798 κιλών που πρέπει να ζυγίζουν τα οχήματα, σε οποιαδήποτε στιγμή του αγώνα.

Κατά συνέπεια, την πρώτη θέση πήρε ο συμπατριώτης και «ομόσταυλός» του Λιούις Χάμιλτον (ήταν δεύτερος), με δεύτερο τον Αυστραλό Οσκαρ Πιάστρι (McLaren) και τρίτο τον Μονεγάσκο Σαρλ Λεκλέρ (Ferrari).

Από την πλευρά του, ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής, Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος εκκίνησε από την 11η θέση λόγω της ποινής δέκα θέσεων που του είχε επιβληθεί, κατάφερε να «αναρριχηθεί» στην πέμπτη.

Ο Ολλανδός άφησε έκτο τον Λάντο Νόρις κι αύξησε το προβάδισμά του στη βαθμολογία των οδηγών.

Σε μια κρίσιμη ημέρα για το μέλλον του, ο Σέρχιο Πέρες, ο οποίος εκκίνησε δεύτερος, περιορίστηκε στην όγδοη θέση, την ώρα που ένας από τους υποψήφιους… αντικαταστάτες του στη Red Bull, ο Ντάνιελ Ρικιάρντο, έφτασε πολύ κοντά στο να βαθμολογηθεί, καθώς τερμάτισε 11ος με την RB.