Skip to main content

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πρόκριση και για τον Τσιτσιπά

REUTERS/Aleksandra Szmigiel

Ο Έλληνας πρωταθλητής χρειάστηκε να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο της ήττας για να παίξει το τένις που ξέρει

Μετά την Σάκκαρη ο αγώνας της οποίας προηγήθηκε χρονικά, την πρόκριση στους «32» του Ολυμπιακού τουρνουά τένις, στο απλό των Ανδρών, εξασφάλισε και ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Έλληνας πρωταθλητής δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στον Βέλγο Ζιζού Μπεργκς και χρειάστηκε να πάει στα τρία σετ για να κάμψει την αντίστασή του.

Ο «Στεφ» κατάκτησε το πρώτο σετ στις λεπτομέρειες του τάι μπρέικ (7-6), αλλά στο δεύτερο θαρρείς και στο κορτ βρισκόταν το ολόγραμμά του!

Ο Τσιτσιπάς απλώς δεν υπήρχε στο γήπεδο, κάτι που έδωσε δικαίωμα στον Βέλγο να φτάσει στην ισοφάριση με συνοπτικές διαδικασίες.

Ενώπιον του ενδεχόμενου μιας επονείδιστης ήττας πλέον, ο Έλληνας τενίστας ανασυντάχθηκε, συγκεντρώθηκε και παίζοντας καλό τένις απάντησε με τον ίδιο τρόπο (6-1) φτάνοντας στην πρόκριση, όπου θα αντιμετωπίσει τον Βρετανό Ντάνιελ Έβανς.

Ο αδελφός του, Πέτρος Τσιτσιπάς, που βρέθηκε από… σπόντα στο ταμπλό του απλού Ανδρών (αποσύρθηκε ο Κάμερον Νόρι), δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση απέναντι στον Ολλανδό Τάλον Χρίκσπουρ.

Ο Έλληνας τενίστας ηττήθηκε 6-2, 6-3, αποκλείστηκε και θα επικεντρωθεί στην προσπάθειά του στο διπλό, μαζί με τον αδελφό του, Στέφανο.