Skip to main content

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ένας Γιάννης δεν έφτανε για την Εθνική

REUTERS/Brian Snyder

Η ελληνική ομάδα κοίταξε στα μάτια τον Καναδά των δέκα NBAers, ο Αντετοκούνμπο ήταν μια ομάδα μόνος του, αλλά δεν ήταν αρκετό

Δεν τα κατάφερε απέναντι στον πανίσχυρο Καναδά η Εθνική ομάδα μπάσκετ, που ηττήθηκε με 86-79 στην πρεμιέρα της στο Ολυμπιακό τουρνουά, στη Λιλ, για τον Α΄ όμιλο.

Συγκινητικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, σταμάτησε στους 34 πόντους βάζοντας στα καλάθια τους αντιπάλους του, η «γαλανόλευκη» πάλεψε μέχρι τέλους και μείωσε στους δύο πόντους λίγο πριν τη λήξη αλλά ατυχώς γι΄ αυτή πίστεψε στην ανατροπή όταν ο χρόνος της είχε λιγοστέψει.

Ο επόμενος και πολύ σημαντικός αγώνας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είναι προγραμματισμένος για την προσεχή Τρίτη (30/7, 12:00), απέναντι στην Ισπανία.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έδειξε πείσμα και θέληση, όμως υπήρχε διαφορά δυναμικότητας και ποιότητας. Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν επίσης πολύ καλός (17 πόντοι) αλλά τρίτο στήριγμα στην επίθεση δεν υπήρξε, κι αυτό υπήρξε καταλυτικό καθώς η Ελλάδα χρειαζόταν σκορ και από άλλους παίκτες.

Τος ευκαιρίες τις είχε, αλλά οσάκις έφτανε σε απόσταση βολής από τους Βορειοαμερικανούς δεχόταν κάποια μακρινά σουτ (Ντορτ, Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, Μπρουκςς) και η ψαλίδα ξανάνοιγε…